Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.01.2014.
09:56
M. Stojiljković - Vesti A

Matić: Spreman sam da dugo sarađujem s Murinjom

Ovaj Čelzi nije isti kao kad sam prvi put bio ovde, mnogo je bolji, ali ja sam igrajući za Benfiku naučio da se borim i mislim da sam sad mnogo bolji, kazao je srpski vezista u prvom intervjuu po povratku u Englesku

Sad su saigrači: Nemanja Matić u dresu Benfike u finalu Lige Evrope protiv Huana Mate


 

Murinjo: Matić će nam mnogo značiti
Menadžer Čelzija nije krio oduševljenje što je uspeo da vrati Matića na Stamford Bridž.
- Veoma sam zadovoljan što se Nemanja vratio u Čelzi. U Portugalu je sazreo kao igrač i postao fantastičan univerzalni vezista. Siguran sam da će biti veoma bitan važan za ovaj tim i da će nam pomoći da ostvarimo ciljeve - rekao je Žoze Murinjo.

Čelzi ne može bez Srba, a ni Srbi bez Čelzija. Shvatili su to i jedni i drugi, pa su Žoze Murinjo i Nemanja Matić ispravili grešku od pre tri godine kad je 25-godišnji srpski vezista olako pušten da ode iz Stamford Bridža.


Sad se Nemanja vratio na velika vrata, kao pojačanje i jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi, pa i svetu.


Matić je sa Čelzijem potpisao ugovor na pet i po godina, a onda dao prvi intervju u novom-starom klubu.


- Presrećan sam što sam dobio priliku da se vratim u Čelzi. Osećam se sjajno i jedino što mogu da obećam je da ću dati sve od sebe da pomognem klubu i usrećim navijače - bile su prve Matićeve reči po potpisivanju ugovora.


Srpski vezista kaže da je velika razlika u ekipi u odnosu na period kad je prvi put došao na Stamford Bridž.


- Čelzi sad ima mnogo mlađe igrače. Kad sam prvi put bio ovde, većina su bili veoma iskusni, 30 godina ili stariji, ali mislim da sad imamo jači tim pred kojim je velika budućnost.

Supruga u petom mesecu trudnoće
Englezi su stekli utisak da je Nemanja Matić kao osoba mirniji od Branislava Ivanovića.
- Ne znam da li je tako - odgovara Matić. - Ja sam miran porodični čovek, ali mislim da je i Bane upravo takav. Možda je on malo "luđi". Ja sam jednostavan tip, vreme uglavnom provodim sa porodicom, sa suprugom i sinom. Volim da budem u njihovom društvu jer me čine srećnim. Supruga Aleksandra je u petom mesecu trudnoće sa našom drugom bebom, očekujemo devojčicu.

To što nije bio u klubu, Matića nije omelo da redovno prati dešavanja u Čelzija.
- Nisam propuštao da gledam utakmice kad god sam bio u prilici i video sam kako ekipa raste iz meča u meč. Puno sam pričao i sa Branislavom Ivanovićem, mojim prijateljom i saigračem iz reprezentacije Srbije, tako da sam sve znao o dešavanjima u klubu.


Matić je otkrio i šta mu je poručio Žoze Murinjo.


- Rekao mi je da budem profesionalac i da dam sve od sebe za tim. Veoma je uzbudljivo raditi s Murinjom, najbolji je trener na svetu i želim da sarađujemo dugo. Ja sam spreman.


Srpski vezista je govorio i o neposrednim i dugoročnim ciljevima, pošto je potpisao dugogodišnji ugovor sa Čelzijem.


- Kao prvo, želim da igram i pomognem timu da osvoji Premijer ligu i ako je moguće da igram i osvojim Ligu šampiona u budućnosti (Matić je ove sezone u LŠ igrao za Benfiku). Cilj mi je da osvojim što više trofeja sa Čelzijem.


Svetan je da ga čeka žestoka borba za mesto u timu.


- Spreman sam da se borim. Igrao sam standardno u velikom klubu kakva je Benfika, gde to nije nimalo lako. Tamo sam stekao iskustvo, naučio da budem pobednik i da igram pod pritiskom. Napredovao sam i taktički, treninzi su tamo veoma naporni i verujem da sam sad i fizički mnogo spremniji.


Čelzi je posle dugih pregovora uspeo da postigne dogovor sa Benfikom, koja je teška srca pustila Srbina da se vrati u Londonu. Ipak, Portugalci su napravili sjajan poslovni potez, pošto su Matića pre tri godine dobili kao deo odštete za Brazilca Davida Luisa i platili ga oko tri miliona funti, a sad su za njega dobili 21 milion britanskih novčanica!

Nemanja Matić je juče prvi put trenirao sa novim saigračima i menadžerom Žozeom Murinjom.

Zagrevanje: Nemanja Matić

Tužan posle poraza od Čelzija
Matić je igrao protiv Čelzija prošle sezone u finalu Lige šampiona i sa tog meča nosi određene uspomene.
- Bio je to dobar meč. Ivanović nam je zatesao mrežu u poslednjem minutu, tako da nisam bio srećan, ali ako je već neko morao da postigne taj gol, drago mi je što je to baš on uradio. Mi iz Benfike nismo imali tada sreće, ali nekoga je moralo to da zadesi. Čestitao sam posle utakmice igračima Čelzija. Ljudi su govorili da sam dobro igrao, ali nikad nisam odgledao snimak meča, nisam mogao da gledam jer smo izgubili. Dao sam tada sve od sebe, kao i uvek.


Udarna vest u Engleskoj
Povratak Matića u Benfiku izazvao je veliku pažnju u bitanskim medijima, kojima je ovaj transfer bio u sredu udarna vest u sredu.
Matić je prošao kroz omladinsku školu Crvene zvezde, trenirao je i u mlađim kategorijama Partizana, ali nikad nije zaigrao za prvi tim večitih rivala. Pažnju fudbalske javnosti privukao je kao igrač slovačkih Košica, stigao je tada do dresa mlade reprezentacije Srbije, a onda i do Čelzija. Međutim, na Stamford Bridžu nije mnogo igrao, pa je poslat na pozajmicu u holandski Vitese, a zatim prodat Benfiki. Sad se vratio na velika vrata.


Stopama Ivanovića
Zanimljivo je da je Matić potpisao ugovor 15. januara, na isti dan kao i Branislav Ivanović pre šest godina.
Ivanović je imao nešto drugačiji put u Čelziju. Nije kao Matić slat na pozajmice, ali prvih šest meseci praktično nije uopšte igrao. U međuvremenu je postao jedan od najboljih i najstandardnijih igrača u timu, pa ostaje da Nemanji poželimo da ga prati ista sreća kao i zemljaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online