Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.08.2012.
21:00
Beta A

Udovičić: Postoji nenormalan pritisak javnosti na ekipu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da su njegovi igrači "naseli na trik" Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara i da nije fer da se kompletan pritisak sportske javnosti svali na ekipu.

"Olabavite" - Dejan Udovičić

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Priče koje smo pričali pre četvrtfinala nisu bile reda radi. Ovo je olimpijski turnir i svako je došao da pruži sve od sebe, a četvrtfinale je biti ili ne biti. Osnovni problem je što smo naseli na trik i prihvatili smo duele na dva metra bez igre, odnosno rvanje. Imali smo problema u napadu jer smo hteli da damo tri gola iz jednog napada, a to ne može. Korak po korak, pa nam se to isplatilo", rekao je Udovičić.

Srbija je gubila od Australije, a na kraju je pobedila 11:8. Selektor je kazao da su njegovi igrači pod velikim pritiskom navijača i drugih sportista, jer su ostali jedini timski sport Srbije na Igrama u Londonu.

"Ovo je neprirodno, stvarno je ludilo. Nije fer prema momcima, nije fer. Znači, 500 ljudi koji su došli ovde sa OKS-om nas vide da smo prvi i da moramo nekoga da iskupimo zato što je ispao. Delom je to i uzrok preterane nervoze, pogotovo u prvom delu. Stvarno ne kukam, ne pravdam ikoga, ne govorim šta ko treba da radi", rekao je Udovičić.

On je dodao da u četvrtfinalu ima osam izjedačenih ekipa, a da su Srbiju svi videli "tri koraka ispred".

"To nije normalno, to nam pravi problem. Momcima sam rekao da poisključuju telefone i televizore i da ne pričaju ni sa kim. Ne mislim ništa zlonamerno, stvarno, ali biću najsrećniji kada 9. avgusta odu za Beograd oni koji su završili takmičenje. Nisu oni ništa zlonamerno pričali vaterpolistima, ali to tapšanje po ramenu i ''ajde osvetite nas'...to nisu normalne stvari", rekao je Udovičić.

Slobodan Soro je branio u prvom poluvremenu i Australija je tada dala sedam golova, a u drugom delu je na gol stao Gojko Pijetlović i primio je samo jedan gol. Udovičić je, medjutim, kazao da se startni golman neće menjati.

"Soro će da počne u polufinalu. Imam poverenja u njega. Nije on kriv što smo primili sedam golova iz neke taktike iz koje smo znali šta da očekujemo. Mislim da je njegova zamena bila više psihološka nego rezonska", rekao je Udovičić.

Sreda 08.08.2012. 22:08
MOMCI, VI STE ŠAMPIONI !!! ZA*EBITE SVE PRITISKE I IGRAJTE ZA SEBE I ZA SRBIJU !!!! VI STE PONOS SRBIJE !!!
Sreda 08.08.2012. 22:48
Ostavite bre ljude na miru da igraju na miru. Pa sta bude ..Oni su zasluzili najvise postovanja od svih jer redovno nas raduju.
Četvrtak 09.08.2012. 11:19
Vi ste zasluzili postovanje! Nije stvar u tome da li pobedjujete nego u vasem odnosu prema zastavi i grbu za koji igrate! Cak i da ne bude medalja zasluzujete velicanstven docek! Samo napred Srbija je uz vas! A pojedincima bih oduzeo pasose, pa neka se stopom razvoze po evropi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online