Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.04.2017.
09:39
B. Đokić - Vesti A

Nasilje u srpskom džet-setu (2): Tragičan kraj poznatog para

Verovatno najšokantniji slučaj nasilja između poznatih je u isto vreme i do sada najdramatičniji. Reč je o ubistvu pevačice i igračice Ksenije Pajčin, kojoj je presudio, a potom se i sam ubio crnogorski maneken Filip Kapisoda. Kseniji je bio momak, a ubio ju je 16. marta 2010. godine u njenom stanu u beogradskom naselju Voždovac. Potom je cev pištolja uperio ka sebi...

V. Sekulić
Sahrana Ksenije Pajčin

Čudan lavež

Ubistvu i samoubistvu prethodila je bučna svađa, a šta se dešavalo kobnog dana svedočila je za medije komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

- U utorak oko 17 časova komšija koji živi preko puta čuo je vrisku i ciku iz Ksenijinog stana, a nešto kasnije Ksenijin pas Milisav počeo je neobično da laje. On je to kuče dobro poznavao, jer ga je čuvao uvek kada su one odlazile na odmor i znao je kako pas reaguje u različitim situacijama. Pozvonio je na vrata, ali mu niko nije otvarao, a pas je i dalje lajao. Čovek nije hteo da se meša u privatne stvari komšija, pa se povukao. Ipak, pozvao je Ksenijinu majku Ljubicu, koja je odmah došla. Kada je ušla, videla je beživotna tela, Ksenijino i Filipovo, u lokvi krvi - izjavila je ova žena. Kako je utvrdila istraga, Kapisoda je, nakon što je ubio Kseniju na samom izlazu iz stana, pucao sebi u usta.

Pričalo se da su se njih dvoje svakodnevno svađali, a da je posle poslednjeg, očigledno fatalnog sukoba, Ksenija obukla jaknu i krenula iz stana. I policija je utvrdila da je ubistvu prethodila žestoka svađa.

A. Čukić
Presudio i sebi: Filip Kapisoda

Pištolj bez dozvole

Pajčinova je imala na sebi jaknu, što je ukazalo da je bila spremna za izlazak.
 
- To što smo telo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i farmerkama, što znači da nisu nameravali zajedno da izađu. Očigledno je da je pokušao da je zaustavi, a kada nije uspeo da je spreči u toj nameri, ispalio joj je metak u glavu - izjavio je izvor iz istrage za srpske medije, dodajući da je pištolj iz kog je zločin počinjen Kapisodin i da za njega nije imao dozvolu.

Ljubav prešla u mržnju

Veza Pajčinove i Kapisode bila je burna, svedočili su svi njihovi poznanici, a svađe su bile gotovo svakodnevne. Odnos dvoje ljubavnika išao je od ljubavi do mržnje, pričali su tada oni koji su ih poznavali, a da je mržnja prevladala, videlo se, nažalost, tek posle tragičnog kraja ovo dvoje mladih.

Glumicu muž tukao pištoljem

Glumica i ljubimica srpske publike Mina Lazarević pretučena je avgusta 2015. godine i time ušla u niz žrtava "ljubomornih" ljubavnika. Baletan, tada 42-godišnji Goran Stanić pretukao je svoju dve godine mlađu slavnu suprugu, onda iz automatske puške opleo rafal sa prozora zgrade na Zvezdari u kojoj su stanovali. Nesrećna glumica je do ovog slučaja uvek isticala neizmernu ljubav prema suprugu. Štaviše, ona supruga nije odmah prijavila policiji. Dan posle napada odvela je decu od kuće i nakon toga se vratila u stan. Kako su javili mediji, svađa supružnika je potom nastavljena i došlo je do ponovnog napada na Lazarevićevu.
 

Nasilje u srpskom džet-setu:

1. Dobila batine zbog starlete

Stanić je tada besan zapucao iz automatske puške i susedi su pozvali policiju. Patrola je došla u stan i zatekla pretučenu Minu.

- Stanić je prvo vređao suprugu, psovao i optuživao da ga vara. Najverovatnije je mnogo popio, uveče nasrnuo na nju i prebio je - ispričali su tada izvori iz beogradske policije.

U stanu je pronađena gomila oružja, između ostalih i nemački šmajser iz Drugog svetskog rata. On je nakon sukoba u stanu pucao sa terase iz šmajsera manevarskom municijom, mada policija sada ispituje da li je možda pucao iz pištolja, koji je takođe držao u stanu.
 
- Kako smo saznali, tukao je Minu pištoljem. Pobegla je iz stana sa decom pošto je suprug počeo da joj preti kako će je ubosti špricem u kojoj je bila neka tečnost za koju je rekao da je otrov. Ona je potom pobegla iz stana sa decom i pozvala policiju. Bio je pijan - izjavili su tada za "Vesti" izvori iz policije. Goran Stanić je uhapšen i određen mu je pritvor, a na suđenju koje je potom usledilo zbog nasilja u porodici i nelegalnog držanja oružja osuđen je na godinu dana kućnog zatvora.
 

SUTRA - Nasilje u srpskom džet-setu (3): Od šamara do slomljenog nosa

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online