Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 25.04.2012.
10:52
Blic, Vestionline A

Tadić: Rast izvoza preko automobila

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište.

Rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji: Tadić

"Kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište, rast našeg izvoza će biti zasnovan na proizvodu vrhunske tehnologije u oblasti na koju su Nemci posebno ponosni - na automobilskoj industriji", napisao je Tadić u autorskom tekstu za "Blic".

Tadić piše da će to biti "impuls" partnerskoj saradnji i s nemačkom automobilskom industrijom, posle energetike, mašinske i elektroindustrije.

Kako je naveo, srpska i nemačka industrijska tradicija je duža od jednog i po veka, a nemačke kompanije su u Srbiji poslednjih godina investirale stotine miliona evra, upravo u proizvodnju.

"Samo neupućene je iznenadio podatak da je Nemačka postala naš najveći spoljnotrgovinski partner i naše najvažnije tržište", piše Tadić.

Tadić i Markione na Kalemegdanu o novoj Fijatovoj fabrici

Prema njegovim rečima, Srbija u Nemačku najviše izvozi mašine, mehaničke uređaje, električne mašine i automobilske delove.

Kandidat DS za predsednika Srbije prisustvovao je u nedelju, 22. aprila u Hanoveru otvaranju Sajma tehnologije. Na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru 11 firmi iz Srbije ima zajednički štand. Na Sajmu koji traje do 27. aprila, učestvuje 5.000 izlagača iz 69 zemalja.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.04.2012. 11:02
Постављам питање тзв. "вебмастеру" или ономе ко је главни и одговорни уредник овог портала: Зашто преносите информације којима се фаворизује један од кандидата на председничким изборима и зашто не наводите извор информације? Овај бивши просрпски мац-мац преш`едник на безброј начина крши правилник РРА о предизборној кампањи, а медији га до огавности и бесмисла фаворизују. Он сам поставља се као да није кандидат за председника, него као да је у ствари председник који само пролази кроз неку безвезну форму. Питам се кад ће само сви тв-програми од почетка до краја почети уживо да преносе стварни живот ове сподобе. Али, зашто и ви учествујете у томе?!
Sreda 25.04.2012. 11:24
U tom ugovoru sa Fiatom ima dosta tajnih klauzula, koje se cuvaju od srpske javnosti. Ocigledno da su na stetu Srbije. Ima li neko sa ovog foruma ko bi mogao porediti uslove pod kojim Fiat posluje u Srbiji sa onim pod kojim auto-firme (Tojota, Pezo-PSA,, Hjundai/Kia i slicne) rade u Slovackoj i Ceskoj. Mislim pre svega na takse koje drzavi placaju. Znam da je Slovacka dala nekim minimalne takse od 19% (? na sta tacno, ne znam). Kolika je ta taksa u Srbiji - ima li je ikako, kolika je dobit Srbije od Fiata? Sto se tice investicija Nemacke u Srbiji, mislim da su sve u Vojvodini. Ocigledno planiraju da to otcepe od Srbije u bliskoj buducnosti, nista Nemci ne rade bez dobrog plana.
Sreda 25.04.2012. 11:47
Tradicija fiata nije na nekom velikom glasu tako da smo u startu poceli sa gubitcima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online