Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 16.04.2011.
13:19
Vestionline A

Letonski sudija branio Gotovinu?

Presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima nije doneta jednoglasno, jer se letonski član sudskog veća Uldis Kinis nije složio sa svim argumentima iznesenim u presudi, pa je izdvojio mišljenje za jedan njen deo, ali to mišljenje nije bitno uticalo na presudu.

Kinis se nije složio sa dvojicom sudija oko okolnosti ubistva srpskih civila u selu Uzdolje kod Knina, navode hrvatski mediji. On je ocenio da nije dokazano da su hrvatske oružane snage ubile sedmoro i teško ranile jednog meštanina, već da je, s obzirom na iskaze svedoka, zločin mogla počiniti i lokalna banda.

Zamerka sudije nije uticala na presudu: Ante Gotovina

Letonski sudija nije se složio ni s tvrdnjom o rušilačkoj ulozi hrvatske specijalne policije tokom ulaska u Gračac. Kinis smatra da nije dokazano da su za uništenje znatnog dela Gračaca odgovorne jedinice specijalne policije kojom je komandovao Mladen Markač.

On smatra i da je trebalo dati više poverenja iskazima komandanata specijalne policije koji su tvrdili da Gračac za vreme njihovog ulaska nije bio uništavan, podsetivši da su u vreme uništavanja grada, od poslepodneva 5. avgusta do prepodneva narednog dana, u Gračacu bili i vojna policija i civilne grupe.

Ante Gotovina osuđen je na 24 godina zatvora, Mladen Markač na 18, a Ivan Čermak je oslobođen.

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 13:32
Kompleks od Rusa-Hrvati /Srbi asocijacija.Veliki antifasisti, braca po razmisljanju Hrvatima. Za informaciju-pred pad SSSR-a bez duga zemlja-danas najsiromasnija zemlja EU, 85 %kapitala drze stranci, 40% ljudi iseljeno ili zeli iseljenje u EU.Toliko vole svoju zemlju. U svakom slucaju Rusima je bolje bez njih-polako prebacuju svoje u Kalingradsku oblast.Sta ce tek da bude za pet godina sa svom tom evropskom elitom.BRIKS rast gdp-a od 4,8 do 10,7 ove godine, unatoc krizi.NAGRADNO PITANJE-koliki je u EU i kad ukljucimo Nemacku koja ih sa Skandinavcima sve drzi nad vodom da se ne udave? Uzeti Putinovu ponudu pa cekati EU- valjda smo uz sr...nja koja smo imali od komunjara nesta naucili od Tita
Nedelja 17.04.2011. 00:17
sve je to lijepo ,ali milan martić koga žuti zaj...še ode dobrovoljno u hag i dobi 40 .g. da li je došlo vreme da žuti zatraže preispitivanje te osude ako imaju i malo časti?
Nedelja 17.04.2011. 09:02
normalno....ustasha letonski brani ustasu krvatskog...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online