Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 04.06.2011.
09:14
Vestionline A

Papa danas dolazi u Hrvatsku

Papa Benedikt XVI dolazi danas u dvodnevnu posetu Zagrebu gde će se sresti sa najvišim hrvatskim zvaničnicima i odžati dva masovna verska obreda - na centralnom gradskom Trgu bana Jelačića i na hipodromu.

Papa će pozdraviti hiljade okupljenih vernika u Hrvatskoj
 


 

Papu će, kako je predviđeno programom posete, na aerodromu Pleso dočekati državni zvaničnici, nakon čega će razgovarati sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem, a zatim će u nuncijaturi (vatikanskoj ambasadi) primiti premijerku Jadranku Kosor.

Među 16 osoba s kojima će se papa Benedikt XVI sresti na prijemu u HNK-u biće i mitropolit Srpske pravoslavne crkve zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan.

Posle prijema sledi bdenje sa mladima na Jelačićevom trgu na kome se očekuje 50.000 vernika koji će u ograđene zone na trgu moći da uđu samo s ulaznicama.

Papin nedeljni raspored započinje misom u tri sata ujutru i trajaće do iza podneva, na zagrebačkom Hipodromu povodom Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih porodica na kojoj se očekuje 400.000 vernika, takođe s ulaznicama koje su mogli podići u svojim župama.

Posle podne papa će služiti večernju službu s biskupima, sveštenstvom, monaštvom i bogoslovima, ukupno 3.000 ljudi, a onda se pomoliti na grobu blaženog Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali, nakon čega sledi svečani ispraćaj s Plesa.

U pripremu posete pape Hrvatskoj uključeno je više od 10.000 ljudi, a njegov boravak će Hrvatsku koštati oko 16 miliona kuna (2,15 miliona evra).

U okviru mera zaštite zavareni su svi šahtovi oko trase puta, a građanima u tim kvartovima zabranjeno da izlaze na balkone i otvaraju prozore. Očekuje se značajan angažman policijskih snaga od kojih će deo doći iz drugih gradova.

POVEZANE VESTI

Subota 04.06.2011. 12:03
Kao što sam već rekao drugovi, tu kod nas vlada veliko nezadovoljstvo dolaskom ovog vraga. I to ne samo među ateistima, nego i vjernicima. Dokaz je u tome što će biti puno, puno manje ljudi nego što su mislili. Umjesto 2000 autobusa kako su najavljivali, doći će ih samo 600. Što je najbolje, pasti će i kiša tako da će ovo okupljanje oko ovog pedofila i naciste pretvoriti u ništa...
Subota 04.06.2011. 09:26
Хиподром ?? А која су грла фаворити ? Јел има неко дојаву, да одиграм сигурицу ....
Subota 04.06.2011. 09:42
Polovicu troskova od oko 2,15 MILIONA EURA placa Crkva, a polovicu drzava Hrvatska! - Crkva ce platini od novca vijernika i od njihovih poreza, - Drzava od poreza gradjana, ili bolje reci: od kradje sopstvenih gradjana! A treci koji financira, tj. prvi, su opet isti ti gradjani Hrvatske, koji moraju da plate ulaznice da bi mogli da prisustvuju tom vjerskom skupu i posjeti Pape! Nego, u cije ime, ili po cijem nalogu ide pravoslavni Mitropolit Jovan na poklonjenje Papi Benediktu XVI???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online