Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.12.2011.
13:02
P. Arsić - Vesti A

Bosna leglo terorista i kriminalaca

Da o sprezi vlasti i kriminalnih organizacija u Bosni znate ono što znam ja, bili biste zabrinutiji od mene. Kriminalci će nam uskoro dolaziti na vrata i odvoditi nas iz kuća. Ovo dramatično upozorenje izgovorio je direktor Obaveštajne agencije BiH (OSA) Almir Džuvo, koji je na ovaj način kritikovao i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i ministra bezbednosti Sadika Ahmetovića zbog izjava u kojima su vehabije, počinioce terorističkih akata, nazivali "rokerima" i "budalama".

VLAST NE VIDI OPASNOST: Jedan od skupova o stanju bezbednosti BiH

Setio se Mirko na kraju mandata


Sadik Ahmetović je nastup Mirka Lujića prokomentarisao rečima:


- Probudio se Mirko deset dana pre isteka mandata. Lujić je imao operativnu nadležnost i njegov posao je borba protiv terorizma i organizovanog kriminala. Ako je to u porastu, onda je on trebalo da podnese ostavku ili je trebalo reći na vreme šta mu fali i da na tome radimo.


Lujić se nalazi se na čelu SIPA četiri godine, a na novi konkurs se nije javio jer je, kako se procenjuje, izgubio podršku.

Organizovani kriminal u BiH, upozorio je Džuvo na konferenciji posvećenoj stanju bezbedNosti u BiH, ušao je u sve pore društva i zastupljen je na svim nivoima vlasti i društvenog života.


- Bojim se da ćemo za sledeće dve-tri godine ovo sadašnje stanje uzimati kao pozitivan primer za ono što će nam se dešavati ubuduće. Nismo mi efikasni i nije tačno da nema kriminala, nego ga jednostavno ne vidimo, ne dotičemo ga, a posledica svega toga jeste da mi, u stvari, ne znamo šta se dešava - rekao je Džuvo.

Iz celokupnog tog stanja, ocenio je on, proizlazi ovo što se dešava u BiH, a to je da se ne reaguje adekvatno na vehabije i terorističke napade.

- Dođe čovek u Bugojno i digne policijsku stanicu u vazduh i proglasi se muzičarom. Onaj tamo puca na američku ambasadu i priča se da je lud. Takav neko niti je lud, niti je muzičar, niti je budala. To je velika opasnost za ovu zemlju - upozorio je Džuvo.

Konferenciju je obležilo i verbalno prepucavanje ministra Sadika Ahmetovića i direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirka Lujića. Na Ahmetovićevu tvrdnju da je stanje bezbednosti zadovoljavajuće i da "nije ni bolje ni gore u odnosu na prethodnu godinu", reagovao je Lujić navodeći da to nije tačno i da je ove godine mnogo teža situacija.
 

- Osnovni bezbednosni izazovi za BiH su organizovani kriminal, terorizam i korupcija. Stanje bezbednosti po izveštajima koje smo dobili od policijskih agencija je zadovoljavajuće. To je zvanična ocena - kazao je Ahmetović.

Lujić je uzvratio da to nije tačno i da je u BiH zabeležen porast opšteg kriminala za 16 odsto, ali i da je stanje što se tiče organizovanog kriminala i terorizma gore nego ranijih godina.

POVEZANE VESTI

Subota 24.12.2011. 22:13
Trgovina organima– Sarajevo-Trst 27. 05.1996. Rim - Ubistvo novinara: U vezi sa smrću novinara Savijera Gutiljera italijanski listovi "Mesađero" i "Đornale" tvrde da je ubijen jer je previše znao o ilegalnom trgovanju ljudskim organima iz Sarajeva za Trst. Ovaj novinar istraživao je krijumčarenje ljudskih organa iz dela Sarajeva koji je pod kontrolom muslimana. U ovaj kriminal umešan je veliki broj visokih političara iz muslimanskog i italijanskog vrha./Ni tada nikoga nije interesovala istina o mafiji u FMiH!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online