Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 12.01.2012.
12:07
Ž. Marković - Vesti A

Boško uneo oružje za teroriste?

Eksploziv i oružje koje je u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci pronađeno u nedelju, dan uoči obeležavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, ostavio je dugogodišnji radnik u toj dvorani Boško Stanišljević (61), potvrdilo je "Vestima" više izvora bliskih MUP-u Srpske.

Stanišljević je priznao da je ostavio oružje, a policiji je rekao da je hteo da ga proda. Ipak, juče su se mogle čuti različite priče o pozadini slučaja pa čak i to da je Stanišljević povezan sa nekim sumnjivim licima iz kriminalnog miljea, što policija nije želela da potvrdi.
 

- Osoba koja je lišena slobode priznala je da je unela naoružanje u dvoranu Borik u Banjaluci, a policija još proverava njegove motive i povezanost sa drugim osobama - rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Šoja.
 

Podsetimo, Policija RS je u nedelju, uoči Dana Republike, u komentatorskim kabinama iznad jedne od tribina u dvorani pronašla eksploziv, bombe, automatsku pušku i snajper. Pronalazak oružja nije ugrozio proslavu Dana RS, ali dan kasnije je informacija o tome dospela u medije. Već u utorak uveče Stanišljević je uhapšen, a policija je saslušala blizu stotinu osoba.
 

- Još uvek se ispituju sve okolnosti, ne može se isključiti ni opcija da je on dobio novac da unese to oružje i da više ništa nije trebalo da uradi - rekao je izvor "Vesti".

Jedna od nepotvrđenih informacija koja se juče čula jeste i da je to oružje ostavljeno još 1996. To je ipak prilično neverovatno jer je u Boriku u proteklih 15 godina održano na desetine političkih, kulturnih i sportskih manifestacija. Dvoranu su u dva navrata, prilikom gostovanja sportista iz Izraela proteklih godina, pregledali i pripadnici Mosada.

Direktor Borika Manojla Zrnić potvrdio je da je Stanišljević 20 godina zaposlen u ovoj dvorani, a da je proteklih dana bio na bolovanju. Policija RS tereti Stanišljevića za krivično delo terorizma koje je u nadležnosti Tužilaštva BiH koje je, kako je rekao portparol Boris Grubešić, upoznato sa hapšenjem.
 

Zaljubljenik u mali fudbal

 

Nedeljnik "Fokus" je pre mesec i po dana objavio priču o Bošku Stanišljeviću, u Banjaluci popularnom kao Bole. On je tada pričao o turniru u malom fudbalu u Boriku, u čijem organizovanju je učestvovao punih 36 godina.
 

- Turnir u Boriku je moj život, moja ljubav, bez njega jednostavno ne mogu - rekao je tada Stanišljević.


Iznenađen širenjem zlih namera

 

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je u Brčkom da je iznenađen brzinom kojom se šire spekulacije u vezi sa nađenim naoružanjem.

- U ovom slučaju bolje je reći da se šire zle namere. Međutim, MUP RS sve događaje obezbeđuje na veoma profesionalan način, a rezultat takvog rada je otkrivanje oružja i eksploziva - izjavio je Čađo.

 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2012. 13:58
Ma covjek malo radio biznis usput, mala plata, a mnogo obaveza....kakav terorizam, sto nas teroriziraju konstantno, nikom nista..!?
Četvrtak 12.01.2012. 14:01
TRESLA SE GORA RODIO SE MIS....SAMO SLOZNO BRACO SRBI.....KADA DODJU PATRIOTE NA VLAST MI CEMO DICI GLAVU I POKAZATI SVETU SVOJ PONOS!
Četvrtak 12.01.2012. 12:46
Flekavi cestitam na sreci. Koji promasaj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online