Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 25.05.2012.
18:29
Beta A

Josipović: Nikolićeve ideje neće moći da budu sprovedene

"Ako izjava gospodina Tomislava Nikolića znači povratak na neke ideje iz 90-ih, mislim da ovde, u ime svih nas u Hrvatskoj, mogu reći - tih ideja neće biti i neće se moći sprovesti", izjavio je u petak predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Ivo Josipović: Hrvatska je zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu da žive i Hrvati i Srbi, Mađari, Italijani i svi drugi građani
 

Josipović je ovo istakao povodom Nikolićeve izjave da mu je velika Srbija neostvareni san i da je "Vukovar srpski grad".


Novoizabrani predsednik Srbije, kako su danas preneli hrvatski mediji, to je izjavio uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji za nemački Frankfurter algemajne cajtung.


Upitan da komentariše tu Nikolićevu izjavu, Josipović je rekao da je Hrvatska zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu da žive i Hrvati i Srbi, Mađari, Italijani i svi drugi građani ravnopravno i pod jednakim uslovima, preneli su hrvatski mediji.


On je poručio da će Hrvatska i danas, kao i ranije, znati da odbrani svoj suverenitet. Hrvatski predsednik je rekao da saradnju sa Srbijom treba razvijati,
ali da se mora sarađivati s onim ko je u stanju da primi pruženu ruku.


"Od politike koju će voditi gospodin Nikolić zavisi hoće li saradnje biti", poručio je Josipović.


On je izrazio uverenje da će Nikolić revidirati svoje stavove, ali i da će na pravi način uveriti sve da nije zagovornik politike 90-tih. Na pitanje hoće li povodom Nikolićeve izjave tražiti zvaničnu reakciju, Josipović je odgovorio da je njegova izjava dovoljna rekacija "i to vrlo jasna".


Josipović je ponovio da će Hrvatska voditi politiku nacionalne ravnopravnosti prvo u Hrvatskoj, a zatim i miroljubivu politiku prema susedima od kojih očekuje isto. Nikolićeva izjava, kako je rekao, ne ide tome u prilog.

POVEZANE VESTI

Petak 25.05.2012. 18:37
Pa vi ste nas tuzili pred sudom u Hagu pa mozemo i mi jer ste poterali Srpski Narod sa Prostora gde su vekovima zivili, to jest Republika Srpska Krajina! I Nase je pravo da vratimo to iako treba Referendum svi Srbi cemo glasati za nezavisnu Republiku Srpsku Krajinu a posle cemo se ujediniti sa RS - BiH i sa Majkom Srbijom!
Petak 25.05.2012. 19:03
Kakve Nikolićeve ideje ? Ovo je urnebes, ovo samo mogu Hrvati izmisliti. Sada Josipović komentira da ideje neće proći, stvarno smješno. Kakve ideje ? Po Hrvatskoj ljudi kopaju po kontejnerima a ti hrvatski fašisti (koji očito imaju utjecaj na medije i mogu po volji staviti šta god žele u novine) izmišljaju da je Nikolić rekao ovo i ono, gdje je izjava Nikolića iz tog intervjua ? Gdje je to točno ? Da nisu možda Hrvati izmislili sve ovo ? Kako je bolestan taj hrvatski um, to je strašno, oni jednostavno ne mogu a da ne ocrnjuju Srbe, a sve da bi sakrili svoje krvožderstvo i želju za ubijanjem, pa ono "Srbi su zlikavci" pa eto mi Hrvati imamo opravdanje za zločin, to je taj nivo razmišljanja...
Petak 25.05.2012. 19:13
Pazite, Hrvatima je ovo udarna vijest na tv dnevnicima. Da cijeli planet prođeš ne bi našao na takvu glupost i takvo izopačenje. Izmisle im likovi iz raznih službi da je Nikolić rekao to i to za tamo neke novine, i to je udarna vijest dana. A sve to rade jer su žedni srpske krvi, opsjednuti su Srbima. Razlika između desničara i ljevičara u Hrvata je jedino u tome što su ljevičari protiv fizičkog ubijanja Srba, sve ostalo je isto. Ovo lijevo krilo ustaškog pokreta (Josipović, Pusić, Milanović) to dokazuje iz dana u dan. Sama činjenica da ovaj crveni ustaša Josipović ide komentirati ovu izmišljotinu Hrvata dokazuje cijelu stvar. A ništa nije slučajno kod njih. Oni mrze kao i 1991.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online