Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 24.08.2012.
12:14
Srna A

Sudiju nervira što Mladić viče

Sudija Haškog tribunala Bakone Moloto izjavio je danas da to što je general Ratko Mladić imao tri moždana udara ne bi trebalo da bude razlog da viče na članove tima odbrane i da vređa svedoke u sudnici.

Sudija ne može da shvati zašto Mladić viče i vređa
 

"Niko od nas nije sto posto zdrav i sve nas nešto iritira, ali nas to ne sprečava da se ponašamo pristojno", rekao je ljutito Moloto obraćajući se glavnom braniocu Branku Lukiću.

Branilac Lukić je nekoliko puta istakao da je Mladić imao tri moždana udara, ali je Moloto insistirao da ne može da shvati zašto optuženi, kad je iritiran, reaguje tako što vređa.

Sudija Moloto iz Južne Afrike vodi pretres protiv generala Mladića u odsustvu holandskog sudije Alfonsa Orija koji se od nastavka suđenja posle letne pauze, u utorak, nije pojavio u sudnici.

Suđenje je i danas nastavljeno sa zakašnjenjem, ovoga puta od tridesetak minuta, "zbog pada kompjuterskog sistema i problema van bilo čije kontrole", objasnio je Moloto.

Na galeriji sudnice tri Haškog tribunala, od jutros nije funkcionisao skoro nijedan uređaj za prevođenje.

Lukić je rekao da odbrana smatra ozbiljnim pitanje ponašanja optuženog u sudnici. On je istakao da je celi tim odbrane upoznat sa zdravstvenim stanjem generala Mladića i da su oni navikli da on sa njima razgovara povišenim tonom.

On je ukazao na to da se general Mladić požalio na "ozbiljne zdravstvene probleme i da je frustiran zato što, po njegovom viđenju, tužilaštvo sakriva dokumente i kasno ih obelodanjuje, te zato što smatra da svedoci ne govore istinu".

Prema rečima Branka Lukića, tim odbrane je brojan upravo zato da bi mogli da sa optuženim češće komuniciraju i da ga umiruju, ako ima potrebe.

Branioci su, naglasio je Lukić, bili fokurisani na ispitivanje ratnog izveštača "Skaj njuza" iz BiH Ernauta van Lindena koji je svedočio u utorak i sredu i imali su slušalice na ušima. I sam očigledno iritiran, sudija Moloto je rekao da, ukoliko su Mladića čuli tužioci, morali su da ga čuju i zastupnici odbrane.

Lukić je još rekao da Mladić "često ne jede ujutro, jer ne može sebi da pripremi obrok i da od čoveka koji je gladan, bolestan, frustriran i sluša emotivno nabijeno svedočenje, ne može da se očekuje da dugo sedi u sudnici".

Osim toga, dodao je Lukić, ukoliko ne jede, lekovi za visok pritisak ne deluju.

"Recite svom klijentu da, ako hoće da ostane u sudnici, mora pristojno da se ponaša i mora da govori tiho", upozorio je Moloto.

Mladićeve primedbe tokom Van Lindenovog svedočenja nisu prevedene i nisu ušle u zapisnik, ali su se mogle čuti na snimcima sa pretresa. Sudija Moloto i nemački sudija Kristof Flige nijednom nisu sami reagovali i nisu tražili da im se prevede šta optuženi govori.

Glavni pretres nastavljen je unakrsnim ispitivanjem irskog pukovnika Kolma Dojla koji je početkom 90-tih godina bio pripadnik Evropske posmatračke misije, a zatim lični izaslanik mirovnog pregovarača za BiH lorda Pitera Karingtona.

POVEZANE VESTI

Petak 24.08.2012. 13:25
Ма о каквој пристојности причају инквизитори? Само вичи,вичи и вичи,урлај ако треба.Тај суд нема легитимитет.
Petak 24.08.2012. 14:09
samo vichi,,majmuni juce sisli sa grane a vec danas sudije u reziji njihovih kolonizatora...ma zamisli ovaj se izgleda rodio bez zvukova i rike zivotina u njegovoj kolibi cim mu smeta poviseni ton nekog ljudskog bica,,
Petak 24.08.2012. 15:33
Ta i mene kad moja žena viče al nemerem joj ništa , okrenem glavu i gotovo , tako i ti sudija .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online