Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 27.11.2013.
16:06
Srna A

Kusturica: Niko ne može da spreči izgradnju Andrićgrada

Optužbe pojedinih političara i medija, kojima sam gotovo svakodnevno izložen, neće me sprečiti u nameri da završim grad od kamena, jedno od mojih životnih dela, koje je stvoreno u nameri da na jednom mestu okupi sve srpske velikane i sačuva ih od zaborava, rekao je idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica.

Neće me sprečiti u nameri da završim grad od kamena, jedno od mojih životnih dela: Kusturica
 

- Uporedo i istovremeno vodim tu dvostruku bitku i zato će u petak, na dan kada ćemo otkriti Njegošev spomenik i otvoriti trg sa Njegoševim imenom, u Andrićgradu biti održana i zajednička sednica saveta naše zajedničke firme, koju smo osnovali sa opštinom i državom i u kojoj svi imaju svoje predstavnike, najavio je Kusturica za

"Pres Republike Srpske".

Tada će biti predati zvanični rezultati revizije nezavisnih revizorskih kuća iz Beograda i Banjaluke, koje su analizirale poslovanje Andrićgrada u ove dve godine.

- Tako će svaka od frivolnih optužbi o netransparentnosti poslovanja, o neizdavanju fiskalnih računa i drugim stvarima, koje im se baz osnova pripisuju, završavati tužbom, naglasio je Kusturica.

Komentarišući zašto je burno reagovao na medijske izveštaje da je dobio kredit IRB-a, Kusturica je rekao da mu je nerazumljivo zašto je vest kada čovek u nevolji, a sa namerom da realizuje ideje, dobije kredit od IRB-a, jer valjda ta institucija i služi da podrži ljude sa idejama. Dodao je da nema nikakvih informacija o tome da bi opštinska administracija mogla da preseli u svoju zgradu u Andrićgradu.

Kusturica: Ministar uništava Srbiju

- Bio bih srećan kad bi svaka zgrada u Andrićgradu bila u funkciji. Međutim, sumnjam u to. Mislim da oni nisu spremni na taj korak. Oni više vole da im se mrtvaci sahranjuju iz gepeka, pošto nemaju kapelu na groblju, a da mladoženjama duvaju pod krila po hodnicima gde ih matičar venčava, kaže Kusturica, koji je podsetio da će u petak u Andrićgradu biti održana velika proslava povodom 200. godišnjice Njegoševog rođenja.

- Ta godišnjica deo je tradicije koja upućuje na slobodu, na uzvišena dela, tradicije koja govori da smo mi velikom svetu davali mnogo, a od njega nismo dobijali gotovo ništa, poručio je Kusturica i dodao da će do Vidovdana naredne godine u Andrićgradu biti izgrađeni hotel, škola i pozorište, a potom će osmanlijski i vizantijski deo grada od kamena biti završen vlastitim angažmanom i sredstvima.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.11.2013. 16:27
To Care..bio sam prije par mjeseci u Andric gradu...preporucujem svima da odu i da vide a nakon toga mogu komentarisati to cudo od kamena koje ostavlja u svakom covjeku neizbrisiv trag pripadanja prostoru i kulturi na najljepsi nacin.Kusta je jedan od rijetkih ljudi sa Balkana koji vidi daleko ispred sebe i vremena u kojem zivimo..Danasnji cangrizavi pojedinci naci ce milion nedostataka iz ciste ljubomore jer ne vide prst pred nosom a kamo li uticaj ovakve ideje na buduce generacije koje ce se siguran sam idnentifikovati sa Kustom kao sto se on poistovjecuje sa Andricem i Njegosem Hvala ti za onu ljepotu u kojoj sam prepoznao i fino tkanje u kamenu bizantinske kulture.Posebno crkva C.Lazara
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online