Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 13.05.2014.
21:37
Beta A

Vučić: Srpsku volim, BiH poštujem

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da njegova današnja poseta Sarajevu nije nikakav otklon od Banjaluke i Republike Srpske i da sledi vreme novog poverenja između Srbije i BiH i neuporedivo bolje saradnje.

Vučić u prvoj zvaničnoj poseti Sarajevu
 

"Nema nikakvog otklona od Banjaluke. Poštujemo i volimo Republiku Srpsku ali poštujemo integritet BiH. Niko ne može da uništi Republiku Srpsku, ali poštujemo integritet BiH i smatramo da treba da postoji i da sa njom sarađuđemo i uspostavljamo poverenje", rekao je Vučić Radioteleviziji Srbije (RTS).

Premijer je istakao da je njegova poseta Sarajevu ispravna odluka "nekoga ko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku" države Srbije. "To je bio važan signal jer nam je BiH četvrti spoljnotrgovinski partner i jer tu živi veliki broj Srba", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da bi Vlada htela da vidi više biznismena iz BiH u Srbiji i istovremeno veće prisustvo Srbije u BiH.

"Konkretno smo zahtevali da možemo da učestvujemo po njihovom Zakonu o javnim nabavkama u prodaji naših sirovina i materijala u Kreka Banovići i da možemo da prodajemo naše vatrostalne materijale železarama u BiH", rekao je Vučić.

Dodao je da je zamolio da BiH ne donosi, po oceni Srbije, diskriminatorski zakon za proizvođače vina i piva, koji bi dramatično oštetio srpsku privredu, proizvođače i radnike.

Najavio je da će krajem juna i početkom jula biti održani sastanci sa predstavnicima država regiona pod okriljem EU.

"Tu ćemo razgovarati o zajedničkim projektima i dobijanju novca od EU. Koliko ćemo biti uspešni da zajednički to uradimo i ostvarimo korist za Srbe i građane Srbije, ali i za Bošnjake, Hrvate i Srbe koji žive u BiH, to je na nama i na tome koliko ćemo biti uspešni u tome da razmišljamo o budućnosti a ne da besmisleno trošimo vreme na prošlost oko koje ćemo se možda nekada dogovoriti, a možda nikada", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.05.2014. 21:59
Vucic: "Nema nikakvog otklona od Banjaluke. Poštujemo i volimo Republiku Srpsku ali poštujemo integritet BiH." To u prevodu definitivno znaci da za Vucicevu Vladu ne dolazi u obzir podrska Republici Srpskoj za njenom zeljom da se osamostali i otcijepi iz BiH. Dobro Vucicu, sad nazovi tvoje Bosove u Brisel i javi im da je tvoja misija "uspjesno zavrsena." Nisi ti dorastao Dodiku ni da mu casu vode doneses.
Utorak 13.05.2014. 22:09
Meni nije jasno samo jedno i to je kako je moguce da u nesretnoj zemlji Srbiji dolazi uvek gora vlast od predhodne i to se dogodi uvek kada mislimo da gore biti ne moze!
Utorak 13.05.2014. 21:37
Pa fino je govorio. Bio sam ubijeđen da će biti gori od Nikolića.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online