Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 21.07.2014.
12:05
Srna A

''Za Srbiju i Srpsku najbolje da budu neutralne''

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić ocenio je da je za Srpsku i Srbiju najbolja politika vojne i političke neutralnosti.

Balansiranje u politici: Obrad Kesić
 

"Predsednik Srpske Milorad Dodik podržao je Rusiju u vezi s Krimom, a isto tako je podržao Izrael i poziciju SAD u vezi s Izraelom. Tu jasno vidimo balans. Srpska može i treba da bude pouzdan partner i Amerike i Rusije", istakao je Kesić.

On je za "Nezavisne novine" rekao da mogućnost jačeg angažmana međunarodne zajednice u BiH posle izbora nije zasnovana na realnosti, jer je BiH na periferiji američkih interesa, te da američka administracija nema kapaciteta da usmeri pažnju na periferni problem.

Pročitajte još:

* Vašington zagovara ukidanje Srpske!

* Posle Kosova i Krima, sve granice mogu da se promene u Evropi

* Obama nema pojma o Kosovu!

Kesić kaže da ne spada u one koji veruju da je američka politika probošnjačka i ističe da je ta iluzija - da je američka politika probošnjačka štetna za Bošnjake, jer održava očekivanje da će Amerika nešto da učini za njih.

Govoreći o tenzijama na relaciji predsednik Srpske - otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil, Kesić je naveo da je Hil došao u situaciju da nekako lično doživljava te tenzije, koje su postojale još od početka njegovog mandata zbog odnosa između bivšeg ambasadora Muna i rukovodstva Srpske, posebno sa predsednikom Dodikom.

On je dodao da je Hil te tenzije nasledio i da se loša inercija sad produbila, i ocenio da je u tome Hil pomalo prekršio i diplomatski kodeks.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.07.2014. 12:25
KASNO JE ZA NEUTRALNOST . ONAJ što je tvorac te strategije OTIŠAO JE IZ POLITIKE POSLE PORUKE KOJU MU JE NAROD POSLAO NA IZBORIMA . Pošto SRBI uvek nepogrešivo izaberu na ih predvode NAJVEĆI DUŠMANI TO JE I OVOG PUTA URAĐENO TAKO DA NAM SPASA NEMA . IZDAJNICI , BANDITI I PLJAČKAŠI SU UZJAHALI NAROD TAKO DA BEZ REVOLUCIJE NIKAKVIH PROMENA NEĆE BITI .
Ponedeljak 21.07.2014. 12:20
питајте народ...ево,пустите мал ода људи кажу на коју страну окрећу главу? нема неутралности,не ми,него амери и нато њихов неће дозволити неутралност...зато на време ка Русији,јер пре или касније еу и амери ће нас поставити испред браће,против њих...ево вам ових дана припреме терена на све стране...
Utorak 22.07.2014. 01:10
Cinjenica je da je americka uloga u ratu na prostorima bivse Jugoslavije za Srbe bila katastrofalna, i da nam nase iskustvo govori da moramo biti maksimalno oprezni kada su Amerikanci u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online