Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 10.09.2014.
20:03
Srna A

Tinejdžerke iz BiH novo lice džihada

Dve austrijske devojke poreklom iz BiH Samra Kešinović (16) i Sabina Selimović (15) otišle su u džihad u Siriju i pozivaju i druge vršnjake da slede njihov primer, piše američki dnevnik "Njujork post".

Tinejdžerke idu u Siriju da se bore (Foto: Ilustracija)
 

Prema pisanju lista, Kešinović i Selimović podstiču druge mlade Austrijanke da pobegnu u Siriju, gde će se boriti na strani džihadista. Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da su još dve tinejdžerke iz Beča nedavno uhapšene u pokušaju da pobegnu iz zemlje i pridruže se džihadistima.

"Tinejdžerke su uhvaćene pošto je majka od treće drugarice, koja je trebalo da sa njima ide u Siriju, postala sumnjičava kada je videla zapakovanu torbu", piše dnevnik.

Veoma se malo zna o uhapšenim devojčicama, ali se veruje da su im roditelji iz Iraka. Kešinović i Selimović napustile su Austriju početkom godine i na društvenim medijima su objavile svoje fotografije na kojima drže naoružanje i u društvu su sa nekoliko naoružanih muškaraca.

Austrijski mediji ove devojke nazivaju novim licem džihada u Siriji i upozoravaju da su i njihove vršnjakinje privučene njihovim postupcima.

"Ukoliko ih uhvatimo pre nego što napuste zemlju, imamo šansu da uz pomoć roditelja i drugih institucija vratimo mlade od uticaja pod koji su pali", istakao je portparol austrijskog MUP-a Alekzander Marakovic.

Veruje se da je do 130 osoba iz Austrije otišlo da se pridruži militantima u džihadu. Više od polovine njih poreklom su sa Kavkaza i imaju boravišne dozvole u Austriji.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.09.2014. 20:36
Оде ислам дођавола!!!
Sreda 10.09.2014. 20:55
Ma obični kurvarluk.Idu tamo na redaljku.
Sreda 10.09.2014. 21:06
SEKSUALNI DŽIHAD: Tunižanke imaju odnos sa po 100 sirijskih pobunjenika Ministar unutrašnjih poslova Tunisa Lotfi ben Džedu Prema rečima ministra, ove žene se kući vraćaju nakon što su imale seksualne odnose sa po 20, 30 ili 100 boraca sa prve linije fronta, na Interentu kruže verski proglasi, odnosno "fatve", kojima se žene pozivaju da na ovakav način uzmu učešće u ratu u Siriji. Prilikom obraćanja skupštini ministar Ben Džedu je rekao da se "nakon seksualnih veza koje su imale u ime džihad al-nikahu (arapski: seksualni sveti rat) - kući vraćaju trudne". Džihad al-nikah, koji dopušta vanbračne seksualne odnose sa većim brojem partnera,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online