Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 13.11.2014.
13:40
Srna A

"Hrvati ubijali Srbe, a sad prebacuju Šešelju"

"Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i hrvatski premijer Zoran Milanović nemaju moralno pravo da govore o odgovornosti lidera SRS-a Vojislava Šešelja sve dok se u Hrvatskoj vodi politika cementiranja etničkog čišćenja Srba i nekažnjavanja zločina prema Srbima", smatra predsednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta.

Linta: U Hrvatskoj postoje poznata grobna mesta u kojima se nalaze posmrtni ostaci najmanje 230 Srba
 

Linta napominje da Josipović i Milanovićeva Vlada nisu ništa konkretno učinili za rešavanje ključnih problema Srba u Hrvatskoj i proteranih Srba, te osuđuje najave Hrvatske o uslovljavanju Srbije u pregovorima sa EU.

Hrvatima žao što Šešelj nije osuđen

"Takvim ponašanjem nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Ako se takva politika nastavi u narednim godinama, preostali Srbi će se postepeno asimilovati ili će se iseliti iz Hrvatske", saopštio je Linta.

Linta najoštije osuđuje i izjavu hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića da će Hrvatska usloviti napredovanje Srbije u pregovorima sa EU novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, kao i da kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do najvišeg vrha.

Linta navodi da je vrhunsko licemerje da to govori ministar pravde države u kojoj su naredbodavci i izvršioci brojnih ubistava Srba i dalje na slobodi, u kojoj se "Oluja", kao najveće etničko čišćenje provedeno posle Drugog svetskog rata u Evropi, slavi kao nacionalni praznik.

On podseća da u Hrvatskoj postoje poznata grobna mesta u kojima se nalaze posmrtni ostaci najmanje 230 Srba, u kojoj niko nije odgovorao za masovno otimanje, pljačkanje i uništavanje srpske imovine, u kojoj se ne kažnjavaju odgovorni za brojne incidente usmerene prema Srbima.

"Navedenom izjavom Miljenić šalje jasnu poruku da su bile neiskrene izjave najviših hrvatskih zvaničnika da će Hrvatska pomoći Srbiji na putu ka EU", istakao je Linta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.11.2014. 13:47
Шта очекивати од усташа.
Četvrtak 13.11.2014. 13:54
Hrvati pametno rade oni i od jednog Stepinca prave sveca.To sto nasi bilmezi jos uvek nisu shvatili kako se vodi politika i drzavni interes je nas problem.Oni su svoje u Hagu pomagali gde su stigli a ovi nasi su sretni ako se niko ne vrati ziv.Proganjanje Srba iz Krajine niko ne bi ni pomenuo da Hrvati nisu tuzili Srbiju.Da li i jedno dete u skoli zna sta je Jasenovac kako su na akord i u opkladu klali decu.Ne znaju jer to nije u nastavnom planu.Da su Jevreji bili tako glupi danas za Ausvic niko ne bi ni cuo.
Četvrtak 13.11.2014. 15:59
Napad je naj bolja odbrana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online