Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.10.2015.
21:50
Tanjug A

Hrvatski desničari formirali koaliciju "Spremni" (protiv "velikosrpske ideologije")

Predsednici hrvatskih desničarskih i konzervativnih stranaka Hrvatske stranke prava (HSP), Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Obiteljske stranke Daniel Srb, Ruža Tomašić i Mate Knezović potpisali su sporazum po kojem će te stranke na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji pod nazivom "Spremni".

facebook.com
Crna Ruža: Išla bih sa nekom srpskom strankom da su joj članovi oni koji su se borili za Hrvatsku

Srb je za agenciju Hina nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je cilj koalicije zaštita hrvatskih nacionalnih interesa i da ona biračima garantuje zaštitu od rasprodaje nacionalnog bogatstva. 

- Mi ćemo i kao stranka i kao savez podržavati one političke programe u kojima neće biti velikosrpske ideologije i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), u kojima neće biti popuštanja njihovim strateškim interesima u Hrvatskoj - istakao je predsednik HSP-a i potvrdio da to znači da vlada u kojoj bi učestvovao SDSS ne bi mogla da računa na podršku koalicije "Spremni".

Ruža Tomašić je naglasila da koalicija "Spremni" biračima "ne nudi samo promene, kao druge stranke, nego stvarne promene za dobrobit Hrvatske". Tomašić ističe da je postizborna saradnja moguća samo sa onima koji dele program koalicije i takođe odbacuje bilo kakvu mogućnost podrške vladi u kojoj bi učestvovao SDSS.  

- Posle izbora ćemo da vidimo šta će se dogoditi. Ako bude samo podela plena među ljudima koji su godinama u politici, u kojoj su obezbedili sebe i svoje potomke, onda mi tu nemamo šta da tražimo. Sa SDSS-om nećemo. Išla bih sa nekom srpskom strankom da su joj članovi hrvatski branitelji, oni koji su se borili za Hrvatsku, a ne vidim sebe sa ljudima koji su išli protiv Hrvatske - poručila je Tomašić.

"Da, podseća na 'Za dom, spremni' " 

Iako priznaje da ime koalicije asocira na ustaški pozdrav "Za dom, spremni", Tomašić ističe da koalicija "nema veze sa tim". 

Knezović je istakao da stranke koalicije "Spremni" dele isti pogled na svet. 

- Po tome se razlikujemo od drugih stranaka koje izlaze na izbore. To uključuje i borbu protiv nametanja rodne ideologije koja razara hrvatsko društvo i hrvatsku porodicu - rekao je Knezović.

POVEZANE VESTI

Subota 10.10.2015. 21:57
Od zatucanog i smesnog do progresije u Hrvatskoj nista nije nemoguce. :D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online