Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 19.03.2016.
15:12
Vestionline A

"Da se razumemo, Republika Srpska je država!"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u subotu da je Republika Srpska stabilna, njene institucije funkcionišu i da volja i želja koju narod iskazuje za postojanje Republike Srpske nikada nisu bili upitni, a da su u ovom trenutku dodatno povećani. Smatramo da je Republika Srpska država, naglasio je Dodik.

Srna
Dodik objasnio kako stoje stvari

Dodik je na tribini "Reč predsednika" u Roćeviću kod Zvornika naglasio da sadašnje rukovodstvo Republike Srpske osmišljava jake politike koje mogu da doprinesu dodatnoj stabilnosti. 

- Mi smo posvećeni državi. Da ne bude problema, smatramo da je Republika Srpska država. Smatramo da su Srbi uvek bili u neslobodi kada nisu imali državu, te da je sinonim za slobodu - država - rekao je Dodik i naglasio da su Srbi u BiH "posvećeni izgradnji Republike Srpske kao države". 

Prema njegovim rečima, koncept Republike Srpske nije protiv drugih, odnosno on glasi sloboda za sve, a srpski narod nikada nije osvajao slobodu zbog neslobode drugih. 

- Mi smo se uvek borili za slobodu koju smo darivali i drugima i tu slobodu s njima delili - rekao je Dodik i izrazio uverenje da je Republike Srpska odraz upravo te ogromen težnje za slobodom srpskog naroda na ovim prostorima. 

- Na razvalinama bivše Jugoslavije shvatili smo da je to bila i naša zabluda, da je srpski narod uneo ideju jugoslovenstva i sva svoja stradanja tokom Prvog i Drugog svjetskog rata i sve svoje nade i očekivanja - rekao je Dodik i dodao da tu Jugoslaviju nisu želeli oni kojima je data sloboda da organizuju svoje države, odnosno ranije svoje republike i da nam u oskudnim političkim trenucima okrenu leđa i uvuku nas u rat. 

Srbi najveći stradalnici rata u SFRJ

printscreen youtube

On je naglasio da je upravo srpski narod bio najveći stradalnik ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji. 

- Jugoslaviju su Srbi do kraja brnili, smatrajući da je dobar okvir za sve. Srbi su poslednji shvatili da treba da grade svoju državnost, a rezultat takvog shvatanja je, naravno, postojanje dve države - Republika Srpska i Srbija - rekao je Dodik. 

On je istakao da je Republika Srpska ušla u Dejtonski mirovni sporazum sa teritorijom i svim obeležjima države i da srpski narod nije ništa manje očekivao od toga da ima svoju državu. 

- Dejtonski sporazum stavio nam je predznak entitet. Ali mi smo u sebi nosili ideju države i nikada od toga nismo odustali i nećemo, ne da bismo kršili Dejtonski sporazum, jer prema svim standardima kako se određuju države - Republika Srpska ima sve te elemente - rekao je Dodik.
 
 

POVEZANE VESTI

Subota 19.03.2016. 17:11
Valjda RS je srpska drzava! Nije ti ovo pijaca da se cenjkas sa nazivima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online