Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.04.2016.
10:48
Tanjug, Vestionline A

Evo o čemu su pričali Lukač i šef CIA-e

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su direktori bezbednosnih agencija u BiH sa direktorom CIA Džonom Brenanom na sastanku u Sarajevu razgovarali o globalnoj borbi protiv terorizma i što boljoj saradnji svih policijskih agencija po tom pitanju.

Reuters
Brenan banuo u Bosnu

- Dobro je što smo i s visokim gostom razmenili mišljenja i naša iskustva u borbi protiv terorizma - rekao je Lukač, prenela RTRS.

On je za sarajevsku štampu rekao da, u vremenu kada se i mnogo razvijenije zemlje od BiH, čiji je bezbednosni i policijski sistem daleko opremljeniji od onog kojim raspolažu nadležne agencije u BiH, suočavaju s problemima u borbi protiv terorizma, sam dolazak direktor američke agencije CIA u BiH predstavlja svojevrsnu pozitivnu poruku.

- Sama poseta gospodina Brenana, a i ono što smo čuli, dovoljna je poruka koliko je BiH bitna za SAD i mi to svakako moramo imati na umu - zaključio je Lukač.

Direktor SIPA BiH Perica Stanić rekao je da je Brenan juče na radnom sastanku sa čelnim ljudima bezbednosnih agencija u BiH dao punu podršku BiH i njenim institucijama za provođenje zakona kada je u pitanju borba protiv terorizma.

Prema rečima direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića, na sastanku je bilo reči o saradnji i koordinaciji policijskih agencija u BiH, stranim borcima, radikalizaciji, deradikalizaciji, Strategiji BiH u borbi protiv terorizma, kao i rezultatima postignutim na ovom polju.

On je naveo da je posebno naglašena spremnost BiH za saradnju u borbi protiv terorizma, kao i da je ukazano i na značaj činjenice što doprinos u borbi protiv ove pošasti daje i Islamska zajednica u BiH.

RTRS navodi da, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi štampa, Brenan bi danas trebalo da poseti Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH i razgovara sa direktorom te agencije Osmanom Mehmedagićem.

POVEZANE VESTI

Subota 23.04.2016. 21:35
Hmmhh to americko go-vno dosao da napravi sra-nja.Srbi cuvajte se nesto gadno se sprema ne treba verovati ni jednu rec,oni su uvek bili i ostali srpski neprijatelji da imate na umu!
Subota 23.04.2016. 12:41
Šta si se ljudska nakazzo uplašio što hapse tvoje štićenike i plaćenike,pa si dojurio glavom bez obzira.Što nisi i klimavog(Klintona)poveo sa sobom,oni su njegov a i tvoj nuzproizvod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online