Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.05.2016.
21:00
D. Lj. J. - Vesti A

Proveriti da li je Ivanov normalan

Osim postupka za utvrđivanje odgovornosti i smene, makedonski predsednik Đorđe Ivanov će se suočiti i sa preispitivanjem njegovih psihofizičkih sposobnosti zbog odluke o aboliciji 56 političara i kasnijim poništavanjem abolicije za 22 "politički eksponirane osobe".

Tanjug
Sumnjaju mu i u razum: Đorđe Ivanov

Narodni pokret za Makedoniju lidera Janka Bačeva smatra da Ivanov nije u stanju da izvršava funkciju predsednika, "jer ne raspoznaje šta je interes države", kao primer navode odluku Ivanova koji je "u interesu države" prvo proglasio aboliciju za 56 političara, a potom opet "u interesu države" delimično poništio svoju odluku o aboliciji.

Narodni pokret smatra da postoje situacije koje utiču na duševno stanje i razmišljanje Ivanova da ne može da razume kakva dejstva preduzima i zato se obraćaju Ustavnom sudu.

- To je opasno za narod i državu jer se radi o predsedniku države koji je i vrhovni komandant oružanih snaga - rekao je Đorđi Todorov iz NPM.

U ovoj partiji kažu da ustavne sudije imaju obavezu da odlučuju na osnovu akata, nalaza, ekspertskih i stručnih mišljenja medicinskih ili drugih ustanova ili organa. Da li će Ustavni sud raspravljati o ovoj inicijativi, ostaje da se vidi, mada u Ustavu ovakva mogućnost ne postoji.
Inače, postupak utvrđivanja odgovornosti predsednika države ušao je u skupštinsku proceduru, a podržao ga je i albanski koalicioni partner u vladi, Demokratska unija za integraciju, koja Ivanova nije ni priznavala za predsednika Makedonije.

- Odlukom o opštoj amnestiji političara, Ivanov je postao deo zločinačkog udruženja, pogazio je Ustav i dostojanstvo građana, što je ravno državnom udaru - obrazložila je opoziciona SDSM razlog podnošenja impičmenta protiv Ivanova.

"Ovde bi ubili i Isusa i Muhameda"

Na sastanaku regionalnih lidera u Sarajevu u okviru procesa Brdo-Brioni, moderator predsedničkog panela pitao je makedonskog predsednika kako bi se u današnje vreme Aleksandar Makedonski snašao u oblasti biznisa.
Ivanov je na to rekao da će promeniti priču i odgovorio da bi u Makedoniji ubili i Isusa i Muhameda.
- Sada da se javi Isus Hristos, ubili bi ga. Isto važi i za Muhameda. Znači, nije neophodna sila, već um. Um ratuje. Aleksandar Makedonski je bio to što je bio zato što je imao učitelja koji se zvao Aleksandar (verovatno je mislio na Aristotela) i koji ga je naučio sve.
Njegove reči dočekane su na nož na socijalnim mrežama u Makedoniji gde se ljudi sve glasnije pitaju da li sa njim nešto nije u redu.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online