Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 10.07.2016.
13:47 >> 16:09h
Srna A

Dodik besan zbog provokacije iz Sarajeva: BiH još jednom pokazala da je neodrživa

U Sarajevu je u subotu postavljena instalacija, karta Republike Srpske, na kojoj su masovne grobnice. Pored nje piše "Dobro došli u Republiku Srpsku", a kako navode organizatori, njihov cilj je bio da "pokažu kako je stvorena Republika Srpska". Na ovu postavku reagovao je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da je sramna i uvredljiva instalacija koja je postavljena u Sarajevu samo još jedan u nizu dokaza da je BiH apsolutno neodrživa zemlja.

Tanjug
Srpske žrtve niko ne poštuje: Milorad Dodik

- Uraditi nešto tako, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo poštu za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno. To predstavlja zločin u kontinuitetu, zločin koji ne prestaje ni 20 godina posle rata prema Srbima, a sramno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštovanja prema srpskim žrtvama, doživljavam kao saučesništvo u tom zločinu - istakao je Dodik.

On je ocenio da oni koji rade ovakve stvari, kao i oni koji to prećutno dopuštaju pozivaju na raspad BiH i direktno rade na njemu.

- Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsetiti da je Dejtonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje takozvane BiH. To rukovodstvo nas, naravno, posebno ne zanima, pogotovo što je, za razliku od Republike Srpske, ta tadašnja takozvana BiH zauvek poništena i ugašena Dejtonskim sporazumom - istakao je Dodik.

On je izjavio da oni koji ne prestaju da pričaju o suživotu moraju da znaju da ćutanjem o ovakvim incidentima rade sve upravo protiv tog suživota.

- Mera njihovog suživota je izgleda dva i po odsto, na koliko su sveli Srbe u Federaciji. To ni njima, kao ni međunarodnoj zajednici očito ne predstavlja nikakav problem. Moram im poručiti da im to u Republici Srpskoj nikada nećemo dopustiti i da će ona uvek štititi i brinuti o svim svojim građanima - zaključio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2016. 13:53
Odavno je u Bosni sve jasno i najbolje je svako sebi . Zvanično Sarajevo potpuno ignorisati i zahladneti odnose do potpunog smrzavanja .
Nedelja 10.07.2016. 16:56
Pod uticajem informacija iz Bosne, u SAD se menja stav prema toj državi. Snažan lobi postavlja pitanje opstanka BiH uopšte, a ne samo dejtonske. Prema informacijama koje SAD dobijaju, snage koje se zalažu za ukidanje Bosne i Bošnjaka među bosanskim muslimanima su toliko jake, da se deo veoma uticajnih Amerikanaca pita za koga su uopšte pravili tu državu. Naime, islam uopšte ne operiše pojmom nacije niti nacionalne države i kao verski zadatak svim muslimanima, pod pretnjom smrtne kazne, naređuje stvaranje nadnacionalne države muslimana. A svi oni koji su u vahabitskim paradšematima na tim su pozicijama. Za njih je zalaganje za Bosnu izvan halifata i Bošnjaka izvan jedinstvene islamske nacije ravno izdaji, za koju sledi likvidacija. Na prvi pogled izgledalo je da su oni manjina. Ali kada je rok koji je reis-ul-ulema Husein Kavazović dao, da se vahabitski paradšemati priključe službenoj IZ, istekao krajem februara, postalo je jasno da su iza njih hiljada muslimana. I da to može izazvati međumuslimanski rat. Zbog toga je stopiran pokušaj zatvaranja paradšemata. Amerikanci su obavešteni o toj pojavi. Zato se među njima rađa uverenje da su projektom Bosne radili protiv sebe. Osnovni razlog posete šefa CIA jeste da podnese izveštaj da li sa podrškom postojanju BiH treba nastaviti ili stvoriti pretpostavke za njeno ukidanje kao države.
Nedelja 10.07.2016. 17:49
Na "umetnost" odgovoriti pravom umetnoscu. Snimiti dokumentarni film, a zatim i igrani film o secesionizmu muslimansko-hrvatskog dela BiH koji je doveo do rata. U tim delima posebno naglasiti zlocin protiv mira koji su izvrsile zemlje Zapada na celu sa Nemackom i SAD preuranjeno priznajuci BiH kao "nezavisnu drzavu"! Dosta je vise bilo pasivnosti i prepustanja inicijative njima. Srpski potencijali da se aktiviraju. Nema spavanja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online