Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 05.04.2011.
11:26
Beta A

Mladićeva supruga: Ratko je mrtav

Supruga haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka Mladić izjavila je danas da je njen suprug najverovatnije mrtav, jer bi u suproptnom "našao način da se javi porodici".

Ratko Mladić sa suprugom Bosiljkom
 

"On (Ratko Mladić) je imao tri moždana udara. To nije smelo da se kaže i bila mu je potrebna velika nega. Da je živ, našao bi načina da nam se javi", rekla je Bosiljka Mladić na suđenju zbog optužbi za nedozvoljeno držanje oružja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Ona je navela da je postupak da se Ratko Mladić proglasi mrtvim pokrenula da bi se završilo maltretiranje, a ne zbog ostavinskog postupka.

Bosiljka je navela da sa suprugom nije u kontaktu poslednjih 10 godina, od kada je napustio kuću u beogradskom naselju Banovo brdo, odnosno od aprila 2001. godine posle hapšenja Slobodana Miloševića.

" I o mom sinu su se pisale strašne stvari. Poslednji put kada su nam pretresali kuću u februaru 2010. uperili su mi pušku u grudi. Prate me pet godina kada vodim unuku u vrtić, kada odem u banju ulaze u bazen za mnom, prate me u posetu sestrićima u Makedoniju", rekla je ona.

Bosiljka Mladić ispred suda

Bosiljka Mladić nije osporavala da je u njenoj spavaćoj sobi nađeno oružje, ali je navela da ona nije znala šta se u ormanu nalazi.

"Ratko je rekao: ovo su moje stvari i nedirajte mi to", rekla je ona i navela da je, kada su prilikom pretresa otvorili orman, bilo puno prašine i da "ništa nije dirato ni pipato".

"Bio je vojno lice i sebi nisam dozvoljavala da pretresam njegove stvari, jer sam žena vojnog lica i to nije nedozvoljeno. To bi bilo isto kao da on meni pretura po torbi", rekla je Bosiljka Mladić.

Dodala je da je znala samo za pištolj koji je Ratko Mladić dobio kao poklon kada je završio Komandno-štabnu akademiju, kao prvi u rangu i za pušku koju je dobio od nje i njihove dece kada je postao komandant u Ohridu.

"On je to poneo sa sobom u rat, a za ostalo nemam saznanja i ne razumem se", rekla je Bosiljka Mladić.

Bosiljka Mladić optužena je za nedozvoljeno držanje oružja koje je pronađeno prilikom pretresa Mladićeve kuće 4. decembra 2008. godine u ormanu u spavaćoj sobi.

Tada su pronađeni pištolj "hekler i koh" kalibra devet milimetara, četri revolvera "zastava", pištolj "zastava", lovačka puška "zastava" i gotovo 1.000 metaka i patrona različitih kalibara.

Ispret suda Bosiljku su sačekale pristalice Ratka Mladića
 

Sin Ratka i Bosiljke Mladić, Darko Mladić, odbio je danas da svedoči, a nastavak suđenja zakazan je za 13. jul.

Suđenju su prisustovali potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović i poslanici te stranke Nataša Jovanović i Božidar Delić, novinarka Ljiljana Bulatović i Rastko Vučetić, koji je oslobođen optužbe za pomaganje u skrivanju Mladića.

Poslanici i aktivisti SRS nosili su ispred sudnice transparente na kojima je pisalo "Stop tiraniji nad porodicom Ratka Mladića" i "Generale izdrži". 

Za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja zaprećena je kazna od jedne godine do 10 godina zatvora. Sudjenje Bosiljki Mladić trebalo je da počne u decembru 2010. godine, ali je odloženo zbog proširenja optužnice.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.04.2011. 11:42
.....sramota....sramota.....sramota.....sramota.,....sramota......sramota.....borise mlohavi ubi se i sjashi.....i ti i svi koji te slede......
Utorak 05.04.2011. 12:41
To se zove trofejno oružje svuda u svetu i držanje toga nije kažnjivo delo. Neka povade udarne igle i vrate ženi i unucima za uspomenu na heroja. Dosta su lagali narod da zbog Mladića nismo u EU, lepo im ljudi sami rekli da imaju zakone gore nego Idi Amin Dada.
Utorak 05.04.2011. 15:16
Nesta nam Garonja taman sam hteo da napravim pazar. Imam jaftine banane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online