Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.06.2011.
15:48
Vestionline A

Ceca počela da služi kaznu

Folk pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić danas su počele da služe kaznu kućnog zatvora, pošto su im pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija postavili elektronske narukvice oko noge, izjavila je danas Tanjugu portparol Uprave Zorana Vučićević.

Svetlana Ražnatović od danas zvanično počinje sa izdržavanjem kazne
 

Ranije danas u Upravu je stigla pravosnažna presuda protiv Ražnatović i njene sestre, posle čega je odeljenje za izvršenje alternativnih sankcija Uprave pristupilo realizaciji kazne.

Ražnatović i Ocokoljićeva će kaznu služiti u kući u Ljutice Bogdana, a tokom izvršenja neće moći da je napuštaju bez posebne dozvole suda.

One su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Monitoring nad sestrama vršiće poverenik kog će im postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštovanje zabrane napuštanja kuće u Ljutice Bogdana vršiće se iz komandnog centra Uprave.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana.

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, a dve sedmice kasnije postiglo sporazum o priznanju krivice sa pevačicom i njenom sestrom.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja.

Oni su uložili prigovore na optužnicu, o kojima treba da odluči sud.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnjatovićeve i njenih sarodnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Ražnatovića će morati za napusti kućni zatvor zbog suđenja za nasilničko ponašanje 19. jula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Kako će do tada uveliko biti pod prismotrom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge moraće da napusti "kućni zatvor".

Ražnatovićeva će se na optuženičkoj klupi pred sudijom Danijelom Koš ovog puta naći sa zetom Predragom Ocokoljićem. Za nasilničko ponašanje Ražnatovićevoj i njenom zetu preti kazna do pet godina zatvora.

U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.06.2011. 15:55
Pa kako joj stoji?
Sreda 22.06.2011. 19:44
a sta je sa kucom vrednom nekoliko miliona.......naravno kriminalom stecena......za to niko ne pita.....i jos je zale, kako jadna sad mora da bude u kucnom pritvoru........
Četvrtak 23.06.2011. 00:03
Људи иду из крајности у крајност.Или је пљују да не може даље,или јој се толико увлаче да је то блам. Видим на фејсу баш јуче,један Цецин фан,тражи да се организују и да сваког месеца по један фан иде да попије кафу са њом. Пази! Као да је Цеци стало до њихове кафе и упознавања,а у том полтронисањеу предњаче клинке од 15 - 16 година,које воле њене песме што је океј,волим и ја већину њених песама,али неке ствари су толико глупе и бесмислене.Стотине хиљада порука подршке,као да Цеца не зна да је фанови подржавају.А и чисто сумњам да Цеца чита те поруке,добро можда сада и хоће прочитати понеку,али неки фанови стварно немају меру у полтронисању.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online