Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 26.06.2011.
21:53
Srna A

Paravinja priznao: Zadavio sam Antoniju, pa bacio u Krku

Hrvatski "Jutarnji list" objavio je da je kamiondžija Dragan Paravinja (43) danas priznao da je ubio maloletnu devojku iz Drniša Antoniju Bilić. Ovu vest potvrdio je večeras direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić.

Dragan Paravinja tvrdi da je Antonija živa izašla iz njegovog kamiona

Hrvatski "Jutarnji list" objavio je da je Dragan Paravinja izjavio da je17-godišnju Antoniju Bilić zadavio i bacio u reku Krku. "Jutarnji" piše da je kamiondžija tokom iskaza menjao izjave, prvo rekavši da je Antonija iz njegovog kamiona izašla živa, a potom ispričao kako ju je ubio.  

Paravinjino priznanje potvrdili su zvaničnici policije Republike Srpske i Hrvatske. Oni nisu želeli da otkriju pojedinosti o tome kako je devojka ubijena, niti gde se njeno telo nalazi "zbog obzira prema njenoj porodici". Oni su najavili da sutra kreće intenzivna potraga za telom mlade Antonije.

"S obzirom da se porodica Antonije Bilić mora upoznati sa najverovatnije smrtnim ishodom, odnosno smrtnom posledicom u vezi sa ovim krivičnim delom, cenimo da smo dužni da obavestimo javnost da se najverovatnije radi o krivičnom delu ubistva", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da policija ima određene detalje u vezi sa ovim slučajem, koje će tokom sutrašnjeg dana razjasniti, kako bi se tačno znalo da li je priznanje Paravinje iskreno ili je reč o lažnom iskazu.

Pilikom ispitivanja Dragana Paravinje policija je koristila sve legalne metode, rekli su policijski zvaničnici, dodajući da nisu koristili poligrafsko testiranje. Policija je pri ispitivanju utvrdila da je jasno da Paravinja nije imao pomagača prilikom ovog strašnog zločina.

Ranije danas zvaničnici MUP-a Hrvatske i Republike Srpske, koji su sprovodili istragu, rekli su na konferenciji za štampu da zbog osetljivosti slučaja ne mogu previše detalja da iznose u javnost.

"Nad uhapšenim Draganom Paravinjom sprovodi se kriminalistička obrada kako bi saznali šta se desilo sa Antonijom Bilić i da vidimo da li možemo doći do nje žive ili, u najgorem slučaju, do njenog leša", kazao je direktor Policije RS Gojko Vasić na konferenciji za novinare.

Vasić je naveo da je Paravinja, protekla četiri dana, koliko traje potraga za njim na području Srpca, proveo u šumi, po napuštenim objektima, te da je traganje bilo malo otežano, jer se radi o prostoru zaraslom u šiblje i visoku vegetaciju.

Zamenik direktora policije Hrvatske Milijan Brkić je demantovao tvrdnje da je Antonija Bilić pronađena mrtva, izrazivši nadu da će ona biti pronađena živa.

"Mi i dalje verujemo da je Antonija živa i nadamo se da će ova kriminalistička obrada dovesti do pronalaska Antonije Bilić, žive", rekao je Brkić.

On je rekao da kriminalističku obradu obavljaju istražni timovi policije RS i Hrvatske, ali nije mogao da kaže da li će Paravinja biti izručen Hrvatskoj, navodeći da je to pitanje u nadležnosti ministarstava pravde BiH, Srbije i Hrvatske.

Paravinja je u RS osumnjičen za silovanje devojke u Istočnom Sarajevu 2005. godine i za njim je sud na Sokocu raspisao centralnu poternicu, a njega zbog silovanja i pokušaja silovanja traži i Srbija. On ima državljanstvo Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH.

Paravinja je uhapšen danas, posle četiri dana potrage u okolini Srpca zbog sumnji da je 7. juna kod Driniša u Hrvatskoj oteo sedamnaestogodišnju Antoniju Bilić.

Devojci se izgubio svaki trag pošto je, prema izjavama očevidaca, ušla u kamion koji je stopirala. Sumnja se da je vozač kamiona bio upravo Dragan Paravinja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.06.2011. 21:54
Dao Bog da goriš u vječnom ognju, jadniče i smrade ljudskog bolesnog okota !
Nedelja 26.06.2011. 22:09
jadni roditelji,100 godina robije mu je mala kazna.
Nedelja 26.06.2011. 22:16
Strasno,jadno dete,tuga,a njega treba na elektricnu stolicu! Boze budi joj milostiv,ja se sve nadam da je devojcica ziva!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online