Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 12.07.2011.
20:13
RTS A

I Rebrača priznaje krivicu za blažu kaznu

Katarina Rebrača priznaće krivicu u zamenu za povoljniju kaznu, saopštio njen branilac Dragan Mraković. Suđenje je odloženo za 14. oktobar zbog izostanka Rebračine majke Sandrine Bogunović, takođe optužene za zloupotrebu službenog položaja.

Katarina Rebrača i njen advokat u Palati pravde

Odbrana Katarine Rebrače predložila je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zaključenje sporazuma o priznanju krivice prema kome bi bivša manekenka priznala da je činila zloupotrebe sa dobrotvornim fondom za prevenciju raka dojke u zamenu za povoljniju kaznu.

Rebračin branilac Dragan Mraković je o tome dopisom obavestio sudsko veće Višeg suda u Beogradu na čelu sa sudijom Jasminom Vasović. Sudija Vasović je, međutim, rekla da smatra da taj predmet nije podnet blagovremeno. Detalji predloženog sporazuma, odnosno za koju kaznu Rebrača pristaje da prizna krivicu, nisu saopšteni javnosti.

Današnje suđenje je odloženo za 14. oktobar zbog izostanka Rebračine majke Sandrine Bogunović, koja u sud nije došla zbog lošeg zdravstvenog stanja. Osim Rebrače i njene majke, za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora, optužene su Slađana Mironija i Mirjana Hristić.

One se terete da su, od marta 2006. do aprila 2010. godine, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića koji je, takođe, pritvoren i procesuiran pred Specijalnim sudom u Beogradu u julu 2010. godine. 

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

"Nikada mi nije bila namera da zadržim uplaćene donacije. To nije bilo u mojoj svesti. Ja sam samo želela da Fond radi što bolje i da se realizuije što više akcija, sa što manjim troškovima", navela je Rebrača izlažući odbranu u maju.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine, a njegove aktivnosti su započete u septembru te godine.

Utorak 12.07.2011. 22:26
Бандит: Судијо, признајем да сам заклао тату, силовао комшиницу и опљачкао 3 банке (хоћу рећи експозитуре). Судија: Видим да си поштена, хришћанска, душа па те осуђујем на 5 дана ношења бразлетне, условно на месец дана. Јбг, ниси ваљда прошао на жуто па да те кажњавам и новчано.
Sreda 13.07.2011. 00:26
Daj da maznem neku lovu pa cu posle sve lepo da priznam :))) nosicu narukvicu i svi ce o tome da pisu :D postacu zvezda :DDDDD
Sreda 13.07.2011. 00:52
Manekenka otvara fond i to jos sa SAD drzavljanstvom...zar je jos cudno kako ce sud da postupi (odstupi)?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online