Četvrtak 13. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 19.10.2011.
02:39
Vesti A

Osnovci prošli pakao na vežbi MUP-a

Epilog incidenta na jagodinskom stadionu, kada je policijski helikopter na pokaznoj vežbi specijalaca razbacao reklamne panoe na osnovce na tribinama, najpovoljniji je koji je mogao da se zamisli i za to je zaslužna samo sreća. U bolnici je, ipak, završilo 23 osnovaca sa lakšim povredama i dve učiteljice sa povredama ruku kojima su štitile glave. "Nismo imali gde da se sakrijemo od limova i motki koje je helikopter bacao na nas", ispričao je uplakani Marko (9) u pedijatriji.

Nesreća se, da podsetimo, dogodila kada je policijski helikopter napravio vazdušni vrtlog i podigao reklame koje su poletele prema tribinama sa kojih su deca posmatrala kako se specijalci spuštaju niz užad.

Osmoro dece zadržano je na posmatranju na pedijatriji Opšte bolnice u Jagodini. Sumnja se da je jedno dete zadobilo lakši potres mozga, a drugo polomilo ključnu kost.

Preplašeni i ugruvani: Povređeni mališani


Mališani su bili pribraniji od svojih roditelja i nijedan đak nije zapao u šok, ali im je u sećanju ostao veliki strah koji su doživeli kada su bili uvereni da gledaju smrti u oči.


- Helikopter je leteo i grmeo. Dok se spuštao, počeli su da lete neki limovi i motke, na sve strane. Padali su po nama. Stavljali smo jakne preko glave i saginjali se, ali nismo imali gde da se sakrijemo. Mnogo smo se uplašili - priča kroz suze devetogodišnji Marko, dok ga uznemirena majka vodi kroz hodnik pedijatrije Opšte bolnice u Jagodini.


On je jedan od 20 povređene dece tokom jučerašnje policijske vežbe u Jagodini.
- Zavladala je panika jer je sve počelo da leti oko nas. Uplašili smo se u tom metežu da će i helikopter pasti na nas - kaže devojčica koja je prošla sa lakšim povredama.
 

Uplašio se i njen drug M. R. - Bilo je strašno. Gledao sam helikopter... A onda sam osetio udarac u desnu nogu. Pokušao sam da se sklonim, ali je već bilo kasno - kaže osnovac dok ćopa zbog posekotine.


Roditelji povređenih đaka pozvani su da dođu u bolnicu odmah posle incidenta na stadionu. - Učiteljica nije htela da kaže šta se dogodilo. Umrla sam, deset godina života mi je oduzeto. Bogu hvala da mi je dete dobro, ali ovo nije smelo da se desi. Šta su deca tražila tamo? - pita Sanja čija je ćerka zadržana na posmatranju.

Ogorčenje: Roditelji u bolnici čekaju decu


Odgovora na njeno pitanje još nema. Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma bio je na stadionu i potrčao je preko terena ka istočnoj tribini gde su reklame letele na decu među kojom je bio i njegov unuk od devet godina. Kasnije je obišao i đake u bolnici.


- Šta da kažem roditeljima ove dece? - upitao se Palma, a još nema odgovora ni na njegovo pitanje.

Palma da odgovara

 

Ivan Kuzminović iz Helsinškog odbora za ljudska prava navodi da je za incident odgovoran organizator i da on mora da krivično odgovara za izazivanje opšte opasnosti.
- Gradonačelnik Jagodine izjavio je da je potresen, ali to nije dovoljno. On je takođe odgovoran - rekao je Kuzminović.


Zaštitnik građana Saša Janković osudio je praksu upućivanja dece na događaje koji ne odgovaraju njihovom uzrastu. On je rekao da direktori škola moraju da odbiju takve zahteve, a Ministarstvo prosvete da ih zaštiti.

 

Bolesne ambicije

 

Petar Petrović, poslanik Palmine Jedinstvene Srbije iz Jagodine, juče nije želeo da odgovara na kritike kolega u Narodnoj skupštini Srbije o incidentu na stadionu.


- Ne bi trebalo da koristite vreme za postavljanje pitanja Vladi u dnevno-političke svrhe, radi bolesne ambicije da dođete na vlast - bio je jedini Petrovićev odgovor.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.10.2011. 07:25
Mogu reci glupi panduri . Kako glupi pilot nije video da reklame lete u publiku i zasto nije prekinuo spustanje .
Sreda 19.10.2011. 07:18
``Наша`` полиција је и обучена да застрашује народ, сада сусвршавају те методе и на нашој дјеци. Овако ради режимска полиција.
Sreda 19.10.2011. 09:12
Strašan propust u organizaciji. Povredjeni treba da ih oderu za osiguranje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online