Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 25.01.2012.
18:46
Beta A

Uhapšena četiri organizatora napada na Hrvate

Policija je uhapsila četiri od 11 ljudi za koje veruje da su organizovali napad na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu, izjavio je danas načelnik Uprave policije Mladen Kuribak.

Foto: Arhiva
 

Kuribak je za beogradske agencije rekao da policija traga za ostalim organizatorima napada, među kojima je šest osoba iz Beograda, a jedna iz Novog Sada.

"Juče je privedeno 37 osoba u vezi sa tim napadom", rekao je Kuribak govoreći o napadu veće grupe huligana na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske, koja u Novom Sadu igra utakmice na Evropskom prvenstvu.

Napad na hrvatske navijače se desio sinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik i prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan".

Svedoci su ispričali da je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest-sedam automobila sa hrvatskim tablicama, a potom je usledio napad oko pedesetak mladića, koji su, pored kamenja, cigli, i delova betonskih blokova, koristili navodno čak i sekire.

Prema pisanju hrvatskih i srpskih medija, najgore je prošao jedan hrvatski navijač, koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.

Još dvoje navijača potražilo je medicinsku pomoć, jer su pogođeni kamenom u glavu.

U trenutku napada, hrvatski navijači su se u organizovanoj koloni vraćali kući, posle pobede njihove reprezentacije nad Francuskom u novosadskom Spensu.

Razbijeno je najmanje 15 automobila iz Osijeka, Zagreba, Županje. Mediji su javili i da je oko 21.30 na jednoj benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen i kombi hrvatskih navijača. U tom napadu nije bilo povređenih.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 19:01
а јесте ли, којим случајем. ухапсили и организаторе напада на здрав разум и на право на живот грађана Србије? Урнишу нас већ 11 год а одазивају се на презимена типа динкић, тадић, вељовић, влаховић, питић, ђилас и сл...
Sreda 25.01.2012. 23:12
Ti "hrabri" napadaci pokazali su jos jednom kakav im je Obraz. Treba da ih je sramota. Savko ko je pametan stidi se, a ostali......neka se ponose.
Sreda 25.01.2012. 20:26
DA LI JE TACNA INFORMACIJA KOJU SAM CUO PRE 5 MIN. DA JE DETETU SA MASKOTOM ORLA SLOMLJENA VILICA I DA SE NALAZI NA VMA A DA SE SVE ZATASKAVA ZBOG DOLASKA CRO NAVIJACA U BGD.? MOLIM OSOBLJE SA VMA DA SE NEKO JAVI A NASIMA DA SE SUZDRZE AKO OVO IPAK NIJE ISTINA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online