Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 31.03.2012.
14:37 >> 21:29h
Vestionline A

Srpska policija uhapsila pripadnike KPS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su jutros kod Meradara uhapšena dva naoružana pripadnika Kosovske policijske službe.

Foto: Ilustracija

Dačić je kazao da su su oni bili u uniformama, naoružani pištoljima, automatskim puškama i sa specijalnom opremom za merenje daljine i noćno osmatranje.

Uhapšeni su Binaku Š. (45) i Bećiri S. (36). Dačić je to izjavio posle sastanka sa porodicama četvorice srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja koje su 25. februara uhapsili kosovski specijalci u regionu Gnjilana, a koji su danas pušteni iz pritvora.

Kosovski policajci, koji su jutros uhapšeni zbog ilegalnog ulaska u Srbiju, predati su Policijskoj stanici u Kuršumliji i o tome je obavešteno državno tužilaštvo, rekao je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.

Dikić je potvrdio da su dvojica pripadnika KPS-a, koji su uhapšeni kod Merdara, na sebi imali uniformu, da su bili naoružani automatskim puškama kineske proizvodnje i pištoljima i da su posedovali specijalnu opremu za određivanje koordinata i merenje daljinje.

On je za B92 rekao da, prema vojno-tehničkom sporazumu iz 1999. godine, u oblasti administrativne linije sa Autonomnom pokrajinom Kosovo i Metohija mogu da se kreću samo jedinice Kfora, Vojske i MUP-a Srbije.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da hapšenje dvojice naoružanih pripadnika KPS nije odgovor na hapšenje Srba na Kosovu i da namera Vlade Srbije nije da se pogorša situacija u pokrajini. Bogdanović je ocenio da su hapšenja Srba prethodnih dana na Kosovu bila politički motivisana.

POVEZANE VESTI

Subota 31.03.2012. 14:48
Da im pošteno sudimo i obesimo!
Subota 31.03.2012. 14:48
Sve u svrhu izbora. A to sto je slao zandarmeriju na Srbe i to sto sa siptarima postavlja granicu planira da ionako amnezicni srpski biraci zaborave. I sto je najtragicnije vecina ce zaboraviti.
Subota 31.03.2012. 15:23
Gledaju dva policajca utakmicu i jedan kaze: -E da nije bilo Nikole Tesle, gledali bi fudbal u mraku Otisli u Afriku americki panduri, engleski panduri i srpski panduri, na takmicenje ko pre uhvati zirafu. Odu americki panduri i za 15 min. dovode zirafu. Odu engleski panduri i za 10 min. dovode zirafu. Odu srpski panduri i za 5 mi. dovode slona a slon sav u modricama. Pocnu da se bune americki panduri i engleski panduri: Nismo rekli slona vec zirafu. A slon podigne surlu i kaze: Priznajem ja sam zirafa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online