Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.01.2013.
11:20
Beta, Novine novosadske A

Vlasnik "Kontrasta": Rekao sam vatrogascima da u toaletu ima ljudi

U Višem sudu u Novom Sadu danas je čitanjem optužnice počelo suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro ljudi. Vlasnik diskoteke Alojz Ganić (68) rekao je da se ne oseća krivim za tu nesreću i zatražio od suda da se brani sa slobode.

Vlasnik diskoteke Kontrast Alojz Ganić kaže da se ne oseća krivim
 

"Žao mi je što su mladi ljudi izgubili živote, ali se ne osećam krivim zbog toga. Molim sud da me oslobodi da se branim sa slobode. Bio sam 10 meseci u pritvoru", rekao je na saslušanju Alojz Ganić, koji je u međuvremenu tražio odštetu od osiguranja izgorelog objekta, u vrednosti od oko osam miliona dinara.

On je u svom iskazu pomenuo zakupca lokala Slavišu Stanišića, za kojeg je rekao da mu je 2008. godine obećao da će "otkloniti sve probleme sa instalacijama".

"Potpisao sam 2008. godine pro-forme mere o protivpožarnoj zaštiti i Stanišić mi je rekao da će se pobrinuti za to i da se ne brinem", dodao je vlasnik "Kontrasta".

On je na saslušanju zatražio i da se utvrdi odgovornost vatrogasaca.

"Kada su došli, rekao sam im da u toaletu ima gostiju, ali nisu me slušali i nisu ušli. Tvrdim da jedna cisterna nije bila ispravna i tražim da se utvrdi vreme početka i kraja gašenja požara, da se pregleda listing telefona poginulih i svedoka koji su zvali vatrogasce", istakao je Ganić.

Potpuno izgorela unutrašnjost diskoteke
 

U prepunoj sudnici Višeg suda u Novom Sadu jutros je počelo suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u "Kontrastu", a osim Ganića biće saslušani i zakupci lokala - Slaviša Stanišić (46) i Dejan Ratković (36), ali i električar koji je obavljao popravke u klubu, Miroslav Papuga (50).

U optužnici se navodi da je početkom marta 2012. izgorela glavna sklopka i da je zbog preopterećenosti iskočio osigurač na glavnom ormaru restorana "Lasta", koji je takođe u Ganićevom vlasništvu i zidom je naslonjen na "Kontrast". Tužilaštvo smatra da su varnice do kojih je došlo zbog kratkog spoja zapalile jastuke koji su se nalazili ispod bine diskoteke Kontrast, što je dovelo do požara.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde. Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online