Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.03.2013.
12:34
B. Đokić - Vesti A

Radulović "peva" o Miškoviću i Beku?

Privatizacija C marketa, jedne od najvrednijih srpskih firmi, o čemu se kao pojmu korupcije godinama javno govori u Srbiji, možda će uskoro dobiti epilog. Naime, kako pišu beogradski mediji, bivši direktror ove firme Slobodan Radulović (69), koji se od početka 2006. godine nalazi u bekstvu, trenutno se nalazi u Crnoj Gori i spreman je da svedoči u ovom slučaju.

Milan Beko

On će time biti u prilici da otkrije kakva je bila uloga najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića i biznismena Milana Beka u privatizaciji ove firme.


- On je u bekstvu od hapšenja članova takozvane stečajne mafije. Mi smo za ovih šest, sedam godina dobijali informacije da se krije u Crnoj Gori, Španiji, pa čak i Dominikanskoj Republici. Zna sigurno sve šta se dešavalo tokom privatizacije C marketa, pa je verovatno odlučio da je sada vreme da istupi i kaže šta ima da kaže - nezvanično saznajemo u policiji.

Miroslav Mišković

Radulović je inače osumnjičen da je od 2003. do 2006. godine oštetio C market za oko 30 miliona evra izdavanjem lažnih menica za robu koja nikad nije isporučena. Ono što je, međutim, bitno u ovom slučaju, pošto je u pitanju jedan od 24 sporna slučaja privatizacije, čije je rešenje najavio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, jeste ko je od srpskih tajkuna učestvovao u kupovini ove firme i da li su tadašnji politički moćnici imali udela.


Stanko Subotić Cane, koji je osumnjičen za nelegalnu trgovinu cigaretama, napisao je Specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, kako mu je Beko rekao da "bez njega niko ne može ništa da kupi u Srbiji".

Naručivali hapšenje preko Jočića

Stanko Subotić je u izjavi specijalnom tužiocu pojasnio kako je funkcionisao sistem privatizacije ističući da bez Beka i Miškovića u Srbiji ništa nije moglo da se privatizuje.
"Mišković je mogao direktno da zove ministra policije Dragana Jočića ili tužioca Slobodana Radovanovića i traži hapšenja ili podizanje optužnica protiv svojih protivnika i onih privrednika koji mu se nađu na putu. Beko je to morao da radi posredno preko Dejana Mihajlova, generalnog sekretara Vlade Srbije ili Aleksandra Nikitovića, šefa kabineta premijera Vojislava Koštunice", napisao je Subotić.

"Mišković je bezuspešno pokušavao da kupi najveći trgovinski lanac C market godinama i na kraju je sam morao da dođe i moli Beka da mu to sredi, što je ovaj u kabinetu premijera Vojislava Koštunice i uspeo. Kao i u svim drugim privatizacijama, Beko je kupio C market, pa preprodao Miškoviću. Velike honorare platio je Koštuničinim ljudima, a službenike Agencije za privatizaciju koji su mu to omogućili doveo je u svoju firmu koja je postala vlasnik C marketa", napisao je Subotić tužiocu.
Beogradska štampa navodi da su od Koštuničinih ljudi honorare dobili Dragan Jočić, Predrag Bubalo i Dejan Mihajlov.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online