Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.01.2014.
15:03
Z. Gligorijević - Vesti A

Zla kob dijasporca iz Švajcarske

Otpočelo je suđenje surovom ubici Aleksandru Krstiću (34), rodom iz Đakovice, pripadniku kraljevačkog odreda Žandarmerije. On je optužen da je 14. jula prošle godine ubio Srđana Tomića (27) iz Lozovika kod Jagodine, koji je kod oca živeo i radio u Lozani u Švajcarskoj, sa kojim je likvidiran i Aleksandar Nedeljković (29), iz Jagodine.

Roditelji postavljaju venac na mestu ubistva
 


Na prvom pretresu u sudu u Kraljevu, Krstić je priznao da je kriv za ubistvo, dok je njegov saučesnik Goran Dabić (23) iz Kragujevca negirao krivicu, što je učinila i Krstićeva nevenčana supruga Ivana Radivojević (28) iz Kragujevca.


Krstić je zbog kamata dugovao Nedeljkoviću 8.000 evra. Tomić je odvezao Nedeljkovića na sastanak sa žandarmom u Kragujevac, ali su potom otišli do sela Zakute kod Kraljeva, gde ih je Krstić hladnokrvno likvidirao. Sa Dabićem je prebacio tela u gepek i vozeći Tomićev audi tt, švajcarskih registarskih tablica, odvezao na poljski put, auto polio benzinom, Dabiću dao upaljač i novčanicu od 50 dinara, koju je on zapalio.
 

Srđan Tomić stradao nesrećnim spletom okolnosti

Porodica ubijenog dijasporca ogorčena je Krstićevom odbranom na sudu. On je izjavio kako je od Nedeljkovića pozajmio 1.000 evra sa mesečnom kamatom od 80 evra. Međutim, zbog čestih odlazaka na teren kasnio je sa isplatama, pa mu je Nedeljković zaračunavao kamatu na kamatu, a dug je dostigao 8.000 evra.

Zbog toga mu je mesečno plaćao po 710 evra. Krstić je dodao i da je poznavao Tomića Švajcarca, kako su ga zvali, koji ga je zamolio da njegov audi tt odveze na Kosovo, kako bi on prijavio krađu vozila i od osiguranja podigao novac.


- Ne samo što ga je ubio, već ga je i nepotrebno okaljao. Tomić je Nedeljkovića samo dva puta vozio do Kragujevca da bi se on video sa Krstićem, što su potvrdili svi svedoci. Rekli su i da se uopšte nije upuštao u njihov razgovor. Pretpostavljam da Krstić nije planirao ubistvo Tomića, ali bi verovatno ubio svakog ko je te večeri bio sa Nedeljkovićem. Svaka kazna manja od 40 godina je poniženje porodicama žrtava. Ovde nije u pitanju samo klasično ubistvo, već i paljenje leševa, pa porodice nisu mogle da ih sahrane na dostojanstven pravoslavni način - kaže advokat Milovan Stojanović, punomoćnik Tomićevog oca Milisava Tomića, koji u Lozani živi 30 godina, i majke Kaje Jovičić.

Pročitajte još:

* Jagodina: Dva spaljena tela u automobilu

* Žandarm priznao zločin

* Žandarm ih spalio zbog 8.000 evra

* Dijaspora oplakala žrtve žandarma

Advokat Milovan Stojanović

Ona ogorčeno kaže da Krstić sada može da priča šta hoće i da je bolje što nije bila na suđenju, jer ne zna kako bi reagovala.


- Moj sin je bio poslednji kog je pozvao Nedeljković i koji je pristao da ga odveze na sastanak sa Krstićem. Taj automobil su otplaćivali moj sin Srđan i bivši suprug Milisav. Posle toga, Milisav je morao da pošalje bezbroj dokaza o tome kako je automobil uništen, da bi mogao da naplati osiguranje - dodaje Jovičićeva.


Inače, tokom suđenja Krstić je pokušao da izmeni izjavu datu policiji i zaštiti svoje saučesnike, umanjujući njihovu odgovornost i krivicu.

 

U Lozani spas od bombardovanja

Tomićeva majka kaže da nije mogla da dođe na glavni pretres, jer je znala da će Krstić pričati neistine.
- Sve i da kaže istinu, trebalo je da imam snage iznova da slušam kako mi je ubio sina, koga sam spasila od bombardovanja, jer sam ga poslala kod oca u Švajcarsku. Nažalost, stradao je u zavičaju samo nekoliko dana pre povratka u Lozanu - kroz plač priča Jovičićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online