Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 20.02.2014.
15:06
D. N. Petrović - Vesti A

Ubili im bebu i upropastili život

Nastavnica muzičkog vaspitanja Lidija Hazirović (34) i njen muž Almin (37) optužili su na konferenciji za medije ginekologe Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Ajšu Hajrović i dr Muamera Škrijelja da su krivi su što je u sedmom mesecu trudnoće ostala bez deteta. Ona kaže da je samo zahvaljujući izuzetnoj reakciji lekara Kliničkog centra u Kragujevcu spasena.

Doktori sve poriču: Ginekologija u Novom Pazaru
 


- Izvađeni su mi materica i jajnici, zbog neznanja i grubih lekarskih propusta više neću moći da rađam i naš život je upropašćen - rekla je Lidija, koja je istakla da je 8. decembra prošle godine na Ginekološkom odeljenju ovdašnje Opšte bolnice preživela pakao i da se sada obraća pravosuđu (protiv lekara su podnete krivične prijave) i javnosti kako drugi ne bi prošli kroz isto.


Almin kaže da oni znaju da lekari brane jedini druge i da ih čeka novi pakao i povlačenje po sudovima, ali da su odlučni da idu do kraja zbog sugrađana koji zaslužuju medicinsku zaštitu i stručno medicinsko osoblje kakvo imaju drugi gradovi u Srbiji.

Jedva preživela: Lidija i Almin Hazirović
 


Oni su objasnili da se Lidija sa užasnim bolovima u stomaku javila u Ginekološko odeljenje 8. decembra u 10 sati. Pregled je čekala duže od sata, dva puta se onesvešćivala, a kada je lekarka stigla nakon ginekološkog pregleda konstatovala je da je sa trudnoćom i bebom sve u redu i da verovatno Lidija ima problema sa bubrezima. Preporučila joj je uvin čaj koji je suprug doneo od kuće.

Odbila snimanja

Mirsad Đerlek, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, kaže da je optuženim lekarima naložio da napišu pisane izjave.
- Oni tvrde da je Lidija odbila snimanje ultrazvukom i CTG-aparatom, da je primila odgovarajuću terapiju i da joj je rečeno da beba nije živa, kao i da su Hazirovići sami odlučili da krenu u Kragujevac - kaže dr Đerlek i dodaje da je zatražio da sve ispita ekipa lekara iz nezavisnih i najeminentnijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

U teškim mukama, bez adekvatnih snimanja i intervencija koje bi sve razrešile, Lidija je sačekala veče. Tada joj je već uveliko bila pukla materica, a beba je satima šetala po stomaku, a da lekari ništa nisu videli. Polumrtvu su je u kasnim večernjim satima, bez lekara i anesteziologa, uputili u 150 kilometara udaljeni Kragujevac.


- Dva puta smo stajali misleći da umire, a kada smo konačno stigli u kragujevački Klinički centar doživeli smo drugi svet. Dve ekipe lekara u tri sata posle ponoći bile su spremne. Beba je pronađena ispod rebara i izvađena mrtva, a onda je počela borba za Lidijin život. Da je beba zakačila krvni sud ili neki drugi osetljivi organ za dvadeset minuta bila bi na onom svetu, a pretila je i opasnost od sepse - istakla je još neoporavljena i uplakana Lidija naglašavajući da lekari u Kragujevcu nisu mogli da shvate propuste kolega u Novom Pazaru.

Istraga u bolnici u Novom Pazaru za dan, dva

Istraga nepravilnosti u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, čije lekare jedna pacijentkinja optužuje za smrt svoje bebe i ugrožavanje života, biće završena za dan ili dva, izjavila je danas načelnica Zdravstvene inspekcije Jelica Radulović.
"Tu proveru sačekaćemo dan, dva, a nakon toga ćemo odlučiti da li ćemo predložiti ministarki da se organizuje spoljna provera. To će po svoj prilici biti slučaj", rekla je Radulovićeva u Dnevniku RTS-a.

POVEZANE VESTI

Petak 21.02.2014. 14:35
Ma naravno,odbila...dosla u bolnicu da vide kako su.Kako ih nije sramota da lazu i staju na muku ljudima?Da imaju savest pocepali bi diplome sami.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online