Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 03.10.2014.
17:26
blic.rs A

Mala Ivana ubijena u leglu narkomana

Srušeni krov, oguljeni zidovi, odvaljeni štokovi, ćebad preko prozora, nesnosni smrad... U dvorištu pobacane cigle, plastične flaše i kartonske kutije. To je kuća u kojoj je silovana i ubijena Ivana Podraščić (14).

Zapuštena kuća skrivala narkomane i strašan zločin
 

Devojčicino telo je pronađeno u obližnjem potoku, koji teče tik uz ovu straćaru u Ulici 11. krajiške divizije broj 1 na Petlovom brdu u Beogradu. Na ulazu u dvorište je ulubljena i zarđala kapija. Sada je i zapečaćena policijskom trakom, koja je ostala razapeta nakon uviđaja posle otkrića zločina.

Prostrano dvorište okovano je gustim rastinjem, đubretom i barama preostalim od prolećnih poplava. Okolinom se širio neprijatan miris izlivene kanalizacije i ljudskog tela u fazi raspadanja. Stanari okolnih kuća u neverici su sa prozora posmatrali kuću pošto su saznali da je u njoj pronađena zakopana nestala devojčica.

Komšije mislile da smrde uginule životinje
 

"Pošto je pre desetak godina vlasnica preminula, kuću u broju 1 u Ulici 11. krajiške divizije počeli su da koriste narkomani i skitnice. Ubica Darko Kostić se tu naselio pre nekoliko meseci, a prvi put nam je svima upao u oči dok je prolazio ulicom sa jednom plavom devojkom sa kojom se držao za ruku. Delovala je kao maloletnica. Ivanu nismo nikada ovde videli", kažu stanari okolnih kuća.

Neprijatan miris se, kako kažu, danima širio celom ulicom, ali nijednog trenutka nisu posumnjali da je uzrok raspadanje tela.


"Mislili smo da se oseća kanalizacija i leševi životinja koje sa svih strana donose i bacaju na ivicu tog napuštenog placa. Tek kada se juče ujutru pojavila policija sa forenzičarima, znali smo da jeziva kuća krije i nešto drugo", ispričale su komšije.

Osumnjičeni Kostić viđan sa plavom maloletnicom kako dolazi u kuću na Petlovom brdu
 

Tvrde da osim toga nisu primetili ništa neobično u vezi sa ubicom, sve do 29. septembra, kada se policijska patrola zaustavila pred kapijom.


"Izašli su inspektori, a u kolima je ostala jedna devojka za koju smo kasnije čuli da ga je prijavila zbog silovanja. Navodno ju je danima držao vezanu unutra i napastvovao. Momka iz ulice pozvali su za svedoka, jer su morali da provale u kuću. Nakon što je uhapšen, mislili smo da se mir ponovo vratio u našu ulicu, sve do juče ujutro kada je policija ponovo došla", izbezumljeno su pričale komšije.

Pročitajte još:

* Uhapšen Darko Kostić (39), osumnjičen za silovanje i ubistvo male Ivane

* Silovana, pa ubijena: Pronađeno telo devojčice nestale pre dva meseca

POVEZANE VESTI

Petak 03.10.2014. 17:35
Nazalost, ovakve "stvari" demokratija NIKADA nije mogla niti ce moci da resi.
Petak 03.10.2014. 19:30
Zao mi je svakog mladog izgubljenog zivota gde su stradali uglavnom oni koji ni krivi ni duzni placaju nemarnost drzave koja kroz lose krivicne zakone ,neprofesionalnost sudija i nestrucnost ministara ne samo da pomazu vec stvaraju raj na zemlji za kriminalce kao sto je ovaj izrod ili pak onaj DJuric. Medjutim u slucajevima kao sto je stradanje male Tijane Juric koja ni svojim ponasanjem a i svojom uzornoscu nije doprinela ni na koj nacin da dozivi ovakvu sudbinu, ima i onih koji suprotno tome to jednostavno izazovu. Mala Ivana je svoj buntovnicki zivot i zelju za provodom i poznanstvima sa sumnjivim "prijateljima" platila glavom ,dete kome je tesko nametnuti pravila zivljenja sa 14 godina.
Nedelja 05.10.2014. 12:07
A s druge strane, šta je tražila tamo? Uđeš u jazbinu lava, i nadaš se da lav nije tog dana gladan...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online