Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.10.2010.
12:39
Vestionline A

Dačić: Političari treba da budu u ''sportu''

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da predstavnici države treba da budu u upravama sportskih klubova i organizacija, ali i da snose odgovornost za njihovo funkcionisanje.

Dačić je kazao da makar kroz političare, država treba da bude prisutna u sportskim klubovima i organizacijama.

Ivica Dačić


''Šta je veća šteta, da klubove vode političari ili ljudi iz belih knjiga organizovanog kriminala'', rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.


Ministar je dodao da je u jednom periodu bio predsednik fudbalskog kluba ''Palilulac'' i da je tada bio okružen kriminalcima.


''Je l' to normalnije, nego da na primer direktor policije bude u upravi nekog kluba ili sportske organizacije'', dodao je Dačić.


Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić pozvao je u subotu, 16. oktobra, političare, aktivne u upravama sportskih klubova, da pre bilo kakve kritike nasilja i huligana napuste te klubove i tako ih, kako je rekao, "liše svoje zaštite".

Ima izvesnih saznanja, ali nisu za javnost

Dačić je kazao da ima izvesnih saznanja o organizatorima i finansiranju ekstremističkih organizacija koje se dovode u vezu sa nasiljem u Beogradu 10. oktobra i na utakmici u Đenovi, ali da detalji nisu za javnost.


''Neke informacije su prikupljene, ali je najbolje da se o tome ne piše u javnosti, kako bi istraga dala rezultat'', reko je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.


Ministar je ukazao da na prikupljanju dokaza policija radi zajedno sa tužilaštvom i dodao da je za rešavanje problema nasilja ključna dosledna primena zakona.
Prema njegovim rečima, od utakmice u Đenovi uhapšeno je 40 osoba, ali je uglavnom reč o onima koji su učestovali u neredima na fudbalskoj utakmici, a ne o organizatorima. Ministar je naglasio da je i posle incidenata u Beogradu koji su ''pratili'' Paradu ponosa, uhapšen izvestan broj ljudi, a slične akcije se sprovode konstantno.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.10.2010. 13:51
ne!političari što dalje od sporta,ako treba i usavom im zabraniti.njhovo učešće u sportu do sada je i dovelo do toga da se zgražamo na svemu što se događa .oni su tvorci ekstremnih navijačkih grupa
Ponedeljak 18.10.2010. 21:56
ministar jucerasnjih i ranijih poslova, naravno da mu ne pada na pamet da iz klubova povuce njegove legalne kriminalce. zamisli ruzic ce da kontrolise "huligane". a ko ce nas od njih da zastiti od sps-kadrova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online