Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.02.2011.
01:11
Vestionline A

Šta to hoće G17 ako neće smenu Cvetkovića?

Ne rušimo Vladu Srbije, niti tražimo ostavku premijera Mirka Cvetkovića, izjavila je potpredsednica G17 Plus Suzana Grubješić, ali je napomenula da je u Vladu neophodno ubaciti "svežu krv", koja bi dovela do preokreta i suštinskih poromena, koje su potrebne.

Suzana Grubješić

U Vladi nema koordinacije i komunikacije, ukazala je Grubješić, zbog čega je u predizbornoj godini neophodan ozbiljan razgovor među koalicionim partnerima, kako bi Vlada ubuduće radila drugačijim tempom, baveći se pre svega nezadovoljstvom građana.

Strah od stiropora


"Lopta koja je bačena treba da se spusti, a bačena je istupom državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića, koji je bezočno napao potpredsednika Vlade Mlađana Dinkića", objasnila je Grubješić.

Ona je Dinkićevo oštro regovanje na račun Vlade i premijera, koje je potom usledilo, objasnila ćutanjem Demokratske stranke (DS) na Ilićeve napede.

Svako da snosi odgovornost za svoje postupke

 

"Mi ništa ni od koga ne tražimo, niti bilo koga ucenjujemo, već želimo da se uvede princip odgovornosti i realno analiziraju konkretni rezultati u radu svakog pojedinca," rekla je za "Blic" Snežana Samardžić Marković, potpredsednica G17 plus i ministarka za omladinu i sport.

Ukoliko ne dođe do rekonstrukcije i razmrdavanja "žabokrečine", upozorila je Grubješić, na sledećim izborima na vlast će doći "stiropor" i "oni sa bine".

Zajednički interes traži zajednički jezik


U emisiji "Utisak nedelje" B92, potpredsednica DS Jelena Trivan je poručila da je došlo vreme da se stavi tačka na razmirice preko medija i tema rekonstrukcije i personalnih promena vrati u institucije, na osnovu analize rada ministara.

Jelena Trivan

Lideri vladajuće koalicije imaju dnevne kontakte i uskoro će uslediti pozitivan epilog, najavila je Trivan.


Prema njenim rečima "pogrešno je targetirati Mirka Cvetkovića kao problem", jer je odigrao pomiriteljsku ulogu.


Trivan, međutim, smatra da u Vladi "ne rade svi podjednako dobro i nisu svi dorasli trenutku".


Dinkić ima neverovatnu energiju i pomera stvari napred, dodala je Trivan, ali ume i brzopleto da reaguje.

Postoji, ipak, zajednički interes da se izađe iz krize i naći će se zajednički jezik, naglasila je Trivan.

Miting opozicije zloupotrba bede?!


Ona je za nedavni miting opozocije rekla da predstavlja političku zloupotrebu teške socijalne situacije u zemlji, ali da na tom skupu nije dat odgovor na nezadovoljstvo građana.


Trivan smatra da Vlada na dobar način vodi socijalni dijalog i objašnjava da "imamo predvidiv život, ma koliko težak bio, i nemamo ekonomski krah".


Ako izvršimo promene, to ne znači da svi nisu zadovoljili, već će rekonstrukcija značiti da može i da bi trebalo bolje, istaklaje Trivan.


Ovu vladu, dodala je ona, "možemo samo mi da srušimo, ako ne budemo radili kako treba".

"Resori nisu partijsko vlasništvo"


Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Dijana Vukomanović ističe da se Vlada nalazi u "fazi rekonstrukcije, a ne demokstrukcije" i da je pozicija njene partije "konstruktivna i pregovaračka".

Dijana Vukomanović

Očekujem da će se stvari smiriti i da će situacija biti pod kontrolom, rekla je Vukomanović, napominjući da SPS vodi politiku kompromisa.

"Vlada ima problema, ona se rasteže i sužava, ali se održava", naglasila je Vukomanović i poručila da se ništa strašno neće desiti ako dođe do personalnim promena.


"Nemoguće je okupiti kritičnu masu ljudi koji će razbiti državu", ocenila je Vukomanović, ukazujući da neki ministri rešenja za izlazak iz krize dele kao "šećerleme".


Reagovanja nekih koalicionih partnera dovode do političke destabilizacije, upozorila je Vukomanović i naglasila da "ne može ni jedan ministar da misli da je njegov resor vlasništvo njegove partije".

Vukomanović je istakla da je SPS zadovoljna radom svojih ministara i apelovala na ekonomsku racionalnost, dok je za nedavni miting opozicije rekla da je bio u "funkciji jačanja stranke Tomislava Nikolića".


Pokazalo se, međutim, da je desnica u defanzivi i da je dezorijentisana, ocenila je Vukomanović i zaključila da je "to bio signal, ali ne zabrinjavajući".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.02.2011. 09:11
Gadni su ovi žuti, i razvedeni radikali, i liberalni histerici, i sve podrepne stranke, ali Mlađa i njegovi su vrh. Njegov lik je simbol siromaštva Srbije, simbol uništene privrede, zemlje kojom vladaju korupcija i bezakonje, zemlja u kojoj radnici sami sebi seku prste, sede na prugama i putevima gladni žedni i promrzli. Srbija u kojoj je sve uništeno, u Srbiji gde se jedino promoviše prostakluk i nekultura preko rijaliti programa televizijskih kuća od Farme, Dvora,Praova, 48 sati svadbe i sl.
Ponedeljak 14.02.2011. 11:58
Zajedničko im je ono kao kada strašljivac noću ide kroz šumu pa zvizduće veselo. Malo, malo, pa se okuraže izjavom - desnica je dezorijentisana, slaba, ili neorganizovana. Ali sada je odluka kao nekada " zapušite nos, glasajte za DOS" narod će da krene da im uzme meru i vrati pare sa bilo kim. Jer nekada je bio Milošević i svega nekoliko, a sada se nakotilo glodara na hiljade kojima treba uzeti pare natrag i vratiti u državnu kasu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online