Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 16.02.2011.
13:17
Beta A

Dinkić: Neću kritikovati Vladu

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je danas da kao šef poslaničkog kluba te stranke u Skupštini Srbije neće kritikovati Vladu i predložene zakone oko kojih je postignut konsenzus vladajuće koalicije.

Mlađan Dinkić od sada u Skupštini samo kao poslanik

Posle pokretanja postupka za razrešenja Mlađana Dinkića sa mesta ministra finansija, odnosno njegove ostavke na to mesto Dinkić namerava da ubuduće vodi poslaničku grupu G17 Plus u Narodnoj skupštini, a zamenica će mu biti dosadašnja šefica poslaničke grupe Suzana Grubješić.

On je rekao da poslanici G17 plus neće prisustvovati glasanju o njegovom razrešenju sa funkcija ministra ekonomije i regionalnog razvoja i potpredsednika Vlade Srbije, ukoliko takav predlog bude upućen Skupštini Srbije.

"Kako da prisustvuju glasanju, ukoliko se glasa o predsedniku njihove partije. Zbog toga smatramo da ostavku treba konstatovati i da ne treba da gubimo vreme oko toga", rekao je Dinkić govoreći o razlozima zbog kojih je podneo ostavke na funkcije u Vladi.

On je kazao da će kao lider stranke koja je članica vladajuće koalicije učestvovati na sastanku koalicionih partnera na kome bi trebalo da se razmotre opcije za rekonstrukciju Vlade Srbije, ukoliko dobije taj poziv.

"Spreman sam da razgovaram sa našim partnerima o tome kako oni vide rekonstrukciju vlade, a sada ništa ne ukazuje na smanjenje ministarstava, jer su svi govorili samo o personalnim promenama", rekao je Dinkić.

Ponovio je da će G17 plus podržavati Vladu Srbije do isteka njenog mandata, kako bi se nastavio proces evropskih integracija i Srbija ispunila šansu da do kraja godine postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, i da se ostvare započete i najavljene investicije.

Dinkić je rekao da je javno kritikovao Vladu jer je "došlo do atrofije sistema", kao i zbog toga što ništa nije učinjeno iako su on i predsednik Srbije Boris Tadić pre više meseci konstatovali da je potrebna rekonstrukcija Vlade.

Ističući da je sukob zbog izgradnje nove fabrike "Gorenje" u Zaječaru bio samo "vrh ledenog brega", Dinkić je naveo da je bilo još sličnih situacija, kada su zbog intervencije, kako se izrazio "čoveka iz senke", obustavljene investicije.

Dinkić nije želeo da kaže ko će biti predložen na ministarska mesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju G17 plus, ali je dodao da će ta stranka predložiti "jake ljude".


Ostavka ili otkaz, zavisi od Cvetkovića 

 

Razrešenje i ostavka ministra podrazumevaju potpuno drugačiju proceduru u parlamentu. Kada premijer pokrene postupak za razrešenje o tome se raspravlja u Skupštini, a razrešenje mora da podrži većina od ukupnog broja poslanika, dok se ostavka samo konstatuje.
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će na dnevni red sednice parlamenta, koju zakazuje za ponedeljak 21. februar, staviti isključivo dokument koji joj dostavi premijer Mirko Cvetković.
"Od premijera Srbije Mirka Cvetkovića zavisi da li će poslanici raspravljati o predlogu za razrešenje ministara ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića ili će konstatovati njegovu ostavku", rekla je Đukić-Dejanović.


 

POVEZANE VESTI

Sreda 16.02.2011. 13:19
znamo i zasto neces. crvenozuta banda. najveci oljackasi srbije u njenoj istoriji. ceka lopatu tomu pa da ponovo jase. bando pokvarena.
Sreda 16.02.2011. 13:34
Vratice se ponovo sa Tomom,jasno kao dan,i tako ce se smenjivati sve dok Srbi ne pocnu praviti zurke pored kontejnera,ili dok se kao narod ne promene i shvate da je nacionalni interes Srbije i njihov licni interes. Ono sto je zelim mojim Srbima za pocetak je da kad ukljuce da gledaju Pink,bulje u ekran bez slike i tona.
Sreda 16.02.2011. 13:46
Ne sme da dočeka raspravu u skupštini da se ukrste argumenti zašto ga smenjuju, izlile bi se fekalije do Dunava. Sada ćemo videti koji manevar će primeniti Cvetković da ne prosledi skupštini zakonski zahtev za smenu prema svojoj odluci. Sve drugo je prevara, jer je ostavka podneta POSLE odluke o razrešenju koja je saopštena javnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online