Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 26.05.2011.
13:55 >> 15:16h
Vestionline A

''Skinuli smo ljagu sa Srbije''

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je povodom hapšenja Ratka Mladića da je srpska država tom akcijom okočala težak period i skinula ljagu sa naroda.

''Skinuli smo ljagu sa Srbije i srpskog naroda, gde god da su. Smatram da je ova akcija pokazala da su institucije države Srbije učinile ove zemlju sigurnom i obezbedile vladavinu prava'', kazao je Tadić na vanrednoj konferenciji za novinare povodom hapšenja Mladića.

Uhapsićemo Hadžića čim budemo bili u mogućnosti: Boris Tadić

Tadić je istakao da sada niko ne može da tvrdi da se Srbija ne trudi u nalaženju haških optuženika, dodavši da će Goran Hadžić biti uhapšen čim ''bude dostupan''.

" Sada je kristalno jasno da nismo kalkulisali u hvatanju Mladića, nismo pravili kalkulaciju kada i kako. Ovo hapšenje je veoma važno za pomirenje ljudi koji žive u regionu", dodao je srpski predsednik.

Tadić nije želeo da otkrije detalje o hapšenju, rekavši samo da je Mladić uhapšen ''na teritoriji Srbije" i da će detalje obelodaniti bezbednosne službe.

"Smatram da je ova akcija pokazala da su službe Republike Srbije učinile ovu zemlju sigurnom i obezbedile vladavinu prava i da je nas rad na traganju za opstuženim aza ratne zločine obezbedio da Srbija podigne svoj moralni kredibilitet u međunarodnoj javnosti i da se svi ukupni bezbenostni kapaciteti podignu na viši nivo. Najveći posao obavila je BIA", rekao je Tadić.

Dobro je za Srbiju da je i ova stranica istorije zatvorena, zaključio je predsednik Srbije.

Ovim se ne završava istraga u Srbiji o tome ko mu je pomagao, naveo je predsednik i poručio da "svi koji to jesu činili biće procesuirani pred istraznim organima".

Komentarišući činjenicu da je vest o hapšenju Mladića objavljena istog dana kada u Beograd dolazi visoka predstavnica EU Ketrin Ešton Tadić je rekao da je visoka predstavnica jedna od onih koja je verovala u Srbiju.

"Želim da joj se zahvalim na tome", kazao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li očekuje nerede posle hapšenja, Tadić je rekao da ne očekuje političku nestabilnost, a da će svako ko pokuša tako nešto biti ''uhapšen i gonjen“.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2011. 14:03
TADICU P.... !!! Otvorio si vrata pakla a ne EU djubre nevidjeno !!!
Četvrtak 26.05.2011. 14:06
Srpski narod će sprati ljagu sa sebe kad se tebe riješi. Sada ostaje da se vidi reakcija na hapšenje generala Mladića. Bude li pobune i vas izdajnike smaknu ljage će nestati, ako narod ovo prešuti navukao je na sebe vječnu ljagu dok je Srbije.
Četvrtak 26.05.2011. 14:13
Srbijo,sagori da te nema.Sramota me je što imam dokumenta te zemlje,koja se ponosi sorry bossom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online