Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 26.05.2011.
13:59 >> 15:42h
Beta A

Karađorđevići čestitali Tadiću na hapšenju

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je hapšenje Ratka Mladića dokaz poštovanja zakona o saradnji s Haškim tribunalom. Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru i Vladi na hapšenju najtraženijeg haškog begunca, saopštila je kancelarija Karađorđevića.

Slavica Đukić Dejanović: Poštujemo Hag u potpunosti

Ona je rekla da je saradnja sa Tribunalom u Hagu puna i da je hapšenje haškog begunca dokaz da država Srbija radi na poštovanju svih zakona.

"Kada se formalno utvrdi DNK ta etapa biće završena", rekla je Đukić Dejanović.

Karađorđević čestitao 

 

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je danas predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i Vladi Srbije na hapšenju najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića, saopštila je kancelarija Karađorđevića.

"Karađorđević je naglasio značaj tog događaja za evropsku perspektivu Srbije, jer je hapšenje Mladića bilo jedan od glavnih uslova koje je Evropska Komisija postavila Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Karađorđević je izrazio nadu da će "sada članstvo Srbije u EU biti brže i da će taj proces biti daleko jednostavniji".

Na vest o hapšenju Ratka Mladića među prvima je reagovao i lidr Srpskog pokreta obnove koji je rekao da je hapšenje Mladića "oslobađanje Srbije i širom otvara vrata evropskoj i demokratskoj budućnosti srpske države i naroda".

Drašković je u saopštenju dodao i da se Mladićevim hapšenjem "istovremeno zatvaraju vrata političkom usponu retrogradnih sila koje su već uveliko vraćale Srbiju unazad u tragične devedesete godine".

Ratko Mladić, koji je pred haškim tribunalom optužen za ratne zločine u BiH, uhapšen je jutros.

Čedomir Jovanović čestitao Tadiću

 

Predsednik Liberalno demorkatske partije Čedomir Jovanović izjavio je da su hapšenjam Ratka Mladića okončani desetogodišnje mučenje i agonija i čestitao predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

"Pre deset godina sam Miloševića poslao u Hag, uveren da je to jedini način da se Srbija oslobodi i promeni i postane prava evropska država. Boris Tadić je završio ono što je u nemogućim uslovima počela vlada Zorana Đinđića. Čestitam predsedniku Srbije što je taj posao nastavio hapšenjem Radovana Karadžića 2008. godine i završio današnjim hapšenjem Ratka Mladića", naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da izvođenje Mladića pred sud ne sme biti doživljeno kao rezultat ucena pod kojima je Srbija popustila da bi sebi obezbedila mesto u Evropi.

"Ovo hapšenje znači ispunjavanje velike obaveze koju smo kao država imali prema sebi, svojim susedima i budućnosti Srbije. Izvođenje Mladića pred sud nije samo satisfakcija za žrtve i najbliže svih onih koji su stradali u zločinima za koje ga tereti Haški tribunal, nego i prilika da se sa našeg društva skine teška hipoteka pod kojom živimo više od 15 godina", naveo je Jovanović.

Nataša Kandić već putuje u Sarajevo

Direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je da nema važnijeg događaja od hapšenja Ratka Mladića.

"Mislim da nema važnijeg političkog, istorijskog i pravnog događaja od hapšenja Ratka Mladića. Činilo nam se da je hapšenje Radovana Karadžića važno, što i jeste, ali je sa Mladićem drugačije, jer se uvek podrazumevalo da on uživa simpatije velikog broja ljudi", rekla je Kandić.

"Činjenica da je predsednik objavio tu vest i da je rekao da je ponosan i da će to otvoriti polje za pomirenje, jeste poruka koja nedvosmisleno podržava pravdu i potrebu za pravdom, zbog žrtava i odgovornosti. To nije poruka koja može da ohrabri one kojima je Mladić heroj", rekla je direktorka FHP-a.

Nataša Kandić je trenutno na putu ka Sarajevu. Ona je rekla da će Tadićev nastup dugoročno uticati i na menjanje odnosa u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2011. 14:49
Debeloj kravi predsjednici Skupštine Srbije bitno je da surađuje sa svima osim sa Srpskim narodom.Zato ona na odrađeni domaći zadatak završava jednu etapu i čeka novi zadatak da i na njega stavi točku. Srpski narod šuti i dozvoljava takvima da preko njih diplomiraju prozapadni studij antisrpske politike. Srpski narod prešućivanjem postaje beskarakterna gomila anacionalnih građana jedne sve manje teritorijalne države kojoj će na kraju biti suđene do nestane.
Četvrtak 26.05.2011. 16:04
Lepi princ Aca Gica, nije svestan da je Tomislav Karađorđević bio na strani generala Mladića i srpskog naroda. Još je Kralj Petar I sa puškom u ruci bio učesnik u borbama ustanika u Bosni i dobio nadimak "Mrkonjić". Šta li mu radi krunski savet kada on ovako pljuje srpske borce. Kada se formira vlada Nacionalnog Spasa treba odmah tražiti da se taj debil deportuje nazad u Britaniju gde je kao oficir položio zakletvu na vernost engleskoj kruni.
Četvrtak 26.05.2011. 15:38
Nataša Kandić je trenutno na putu ka Sarajevu. Ona je rekla da će Tadićev nastup dugoročno uticati i na menjanje odnosa u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Dočekajte je tamo braćo Srbi da se đube više ne vraća
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online