Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 26.05.2011.
15:38 >> 17:58h
Vestionline A

Radikali najavili protest zbog hapšenja Mladića

Srpska radikalna stranka (SRS) najoštrije je osudila hapšenje Ratka Mladića i njegovo izručenje Haškom tribunalu kao "jedan od najjačić udaraca srpskim nacionalnim interesima i državi Srbiji". Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović najavio je danas da će predložiti da ta stranka organizuje miting u znak protesta zbog hapšenja Ratka Mladića.

Radikali kažu da je hapšenje izdaja Srbije
 

"SRS najoštrije osuđuje izdajnički režim Borisa Tadića koji isporučuje srpske junake", rekao je funkcioner SRS Boris Aleksić povodom hapšenja Ratka Mladića.

Aleksić je dodao da je "prozapadnom politikom i ispunjavanjem zahteva Brisela i Vašingtona Tadićev režim potpuno ponizio Srbiju".

Veljović: Povećane mere bezbednosti u Beogradu i Srbiji

Direktor srpske policije Milorad Veljović najavio je da će mere bezbednosti u Beogradu i drugim gradovima biti podignute na "znatno viši" nivo zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.
 

Milorad Veljović

"Mere bezbednosti će biti povećane, i to u vidu zaštite diplomatsko-konzularnih predstavništava i stranih predstavništava i ambasada u Beogradu i celoj Srbiji", kazao je Veljović agenciji Beta.


Reporter Bete javio je da je u Beogradu povećano obezbeđenje ispred Skupštine Srbije, Radio televizije Srbije i zgrade Predsedništva, kao i da se ispred parlamenta nalaze i dva autobusa i više automobila policije.


Najtraženiji haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je jutros u zajedničkoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije i Službe za otkrivanje ratnih zločina.

"Srbija je danas pod okupacijom, a našom državom upravljaju Brisel i Vašington. Sada je jasno i zašto je zasedanje skupštine odloženo do 7. juna - ovo je sraman pokušaj Tadićeve vlasti da ućutka sve one koji bi se pobunili protiv ove izdajničke politike", naveo je Aleksić.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović najavio je danas da će predložiti da ta stranka organizuje miting u znak protesta zbog hapšenja Ratka Mladića.

"Predložiću da se pozovu svi građani da dođu da mirnim demonstracijama pokažu neslaganje sa gnusnim činom koji se desio", rekao je Todorović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je hapšenje Ratka Mladića jedan od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, jer je Mladić "simbol srpskog vojnika i srpskog oficira, sposoban i hrabar".

"Trebalo je po svaku cenu uhapsiti Ratka Mladića da bi se ubio srpski narod", rekao je Todorović da one koji pokušavaju da ubiju srpski narod predvode Boris Tadić i Demokratska stranka.

Dodao je da suđenje Mladiću može vitalno da ugrozi Republiku Srpsku (RS), jer će "oni koji su uništavali Saveznu Republiku Jugoslaviju i uništavaju Srbiju gledati da po svaku cenu unište i RS tako što će pokušati da dokažu da je izvršen genocid i da je RS genocidna tvorevina".

Prema njegovim rečima, "očigledno" je da je Boris Tadić svestan opasnosti u koju je uveo Srbiju i da iz njega govori ogroman strah. "Mislim da neće pobeći od odgovornosti i da će za ovaj čin morati da polaže račun građanima Srbije", rekao je Todorović i najavio da će SRS doneti odluku o tome šta će uraditi povodom hapšenja Mladića.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2011. 15:50
Ne trebaju nam hiljade ljudi !!! Netrebaju protesti !!! Trebaju nam samo tri cetiri dobra snajperista , ZA PRAVDU !!!
Četvrtak 26.05.2011. 15:51
Radikali nemaju para da plate autobuse narodu iz unutrašnjosti da dođe na miting, a Beograđani baš i nisu za neke patriotske demonstracije. Treba sačekati još do oktobra pa onda naplatiti sve sa kamatom kada narod iz Srbije krene o svom ruvu i svom kruvu.
Četvrtak 26.05.2011. 21:08
Uz vas smo! Od kad je tadic sa nama srbija je samo isla dole..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online