Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.05.2011.
14:11
Beta A

Nema ko da presretne konvoj sa Mladićem

U Srbiji ne postoji organizacija koja bi mogla da presretne i ugrozi konvoj koji će pratiti Ratka Mladića tokom izručenja Haškom tribunalu, rekao je danas u Beogradu profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić.

"Oni koji su ovih dana pravili nerede nemaju kapaciteta da presretnu konvoj koji će pratiti Mladića. Takvu akciju bi mogla da izvede samo dobro uvežbana vojna ili policijska specijalna jedinica koja u ovom trenutku ne postoji u Srbiji", rekao je Dragišić novinarima ispred zgrade Specijalnog suda.

Na mnoga bezbednosna pitanja - nema odgovra: Zoran Dragišić

Prema njegovoj oceni, transport Ratka Mladića predstavljaće bezbednosni rizik, a policija će tu operaciju dobro pripremiti s obzirom na iskustvo stečeno prilikom predaje Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i još nekih optuženika Haškom tribunalu.

Teško poverovati u zvaničnu verziju

Dragišić je komentarisao i okolnosti koje su dovele do hapšenja Ratka Mladića u selu Lazarevo kod Zrenjina, ocenjujući da je u zvaničnu verziju te akcije teško poverovati.

"Postavlja se pitanje kako služba bezbednosti nisu uspele da pronađu bolesnog starca u selu sa nekoliko hiljada stanovnika? Ta priča otvara niz nezgodnih pitanja za vlasti u Srbiji. Zvanična verzija je takva da je u nju teško poverovati", rekao je Dragišić i osvrnuo se na to što su za Mladićevo hapšenje prvo saznali hrvatski mediji.

Otkud Hrvati prvi da saznaju?

Prema njegovim rečima, postoje tri načina kako su oni to prvi mogli da saznaju.

"Prvi je taj da je neko od srpskih zvaničnika poslao tu informaciju jer je neko procenio da je bolje da to prvo objave hrvatski mediji, drugi je da su hrvatske službe uspele da obaveštajno probiju srpski sistem, što bi bio veliki problem za srpsku bezbednost i što takođe podrazumeva ozbiljnu analizu, a treći način je taj da su Hrvati saznali za hapšenje prisluškivajući (tužioca za ratne zločine Vladimira) Vukčevića", rekao je Dragišić.

On je kazao da Vukčevićev odlazak iz zemlje u danu kada se hapsi Ratko Mladić otvara brojna pitanja i dodao da je teško poverovati u priču da je Mladić živeo sam i bez ičije pomoći u teškom zdravstvenom stanju.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 14:28
Izgleda da se Mladić nagodio sa tužilaštvom kad su mu onako nemilosrdno pritisnuli porodicu. Držan je u pritvoru do momenta kad se proceni da je vreme. Onda su našli onog ubogog rođaka za kojeg sutra niko neće pitati ni da li jeste ili nije skrivao Mladića. Dovezli generala, opkolili kuću, malo digli prašinu i zbogom. Nema nagrade, biće malo vanrednih unapređenja i to mu je to. Neka se spreme Hadžićevi rođaci. Koliko se samo rođaka javno odreklo onih što su poslati na Goli Otok. Sve je isto samo njega nema.
Subota 28.05.2011. 16:25
E moj Generale , nadji priliku da nam tacno kazes kako su te uhvatili !!! Ili ti je dojadilo pa si se sam namestio da te nadju ??? Zalim,zalim ne mogi da prezalim tvoje hapsenje , nije mi ni zbog Milosevicevog ,nit zbog Karadzicevog bilo toliko krivo !!! Ovi su se obelezili , jednom izdajnik uvek izdajnik , Borise p.... !!!
Subota 28.05.2011. 19:27
u srbiji postoji organizacija koja je u stanju da učini to što dotični tvrdi da je nemoguče .ta organizacija zove se Narod i jača je od svih vaših službi zajedno zato šutite i ne izazivajte.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online