Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Utorak 31.05.2011.
18:09 >> 19:40h
Vestionline A

Ispunili smo međunarodnu i moralnu obavezu

Izručenjem Ratka Mladića Haškom tribunalu Srbija je ispunila svoju međunarodnu i moralnu obavezu i pokazala da je iskreno opredeljena za saradnju sa Haškim tribunalom, izjavila je danas na konferenciji za novinare ministarka pravde Snežana Malović.

Snežana Malović

Obavestivši javnost da je proces izručenja Mladića u toku i da je on na letu ka Holandiji, gde će biti primljen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala u Sheveningenu, Malović je rekla da je izvođenje Mladića pred lice pravde satisfakcja za žrtve.

"Ovo je jasna poruka za sve optužene za ratne zločine da će biti izvedeni pred lice pravde", poručila je Malović.

Ministarka pravde je dodala da očekuje da će u narednom periodu biti utvrđeno ko je sve pomagao Mladiću u skrivanju.

"Rad na predmetu nije završen, očekujem da će se utvrditi ko mu je pomagao u skrivanju i zašto je država trošila enormna sredsrtva na potragu za njim", kazala je Malović.

Ona je naglasila da Srbija neće biti utočište za ratne zločince i pripadnike kriminalnih grupa.

Odluku o izručenju Mladića formalno je danas donela ministarka Malović, kako je rekla, na usnovu ustavnog i zakonskog ovlašćenja i rešenja Veća za ratne zločine. Ranije danas krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine u Beogradu odbilo je kao neosnovanu žalbu branioca Ratka Mladića i potvrdio rešenje o ispunjenosti uslova za Mladićevo izručenje.

Transport Ratka Mladića ka beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sproveli su pripadnici policije pod jakim merama obezbeđenja.

Rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje Mladića u petak 27. maja doneo je istražni sudija Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu.

Dačić: Od hapšenja do izručenja bez problema

Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije  Ivica Dačić izjavio je danas popodne da je period od hapšenja do izručenja Ratka Mladića protekao bez većih potresa i da je Srbija završila važnu etapu u odnosima sa Evropskom unijom i međunarodnom zajednicom.

"Srbija je time pokazala da na odgovoran način pristupa unutrašnjim i međunarodnim obavezama", rekao je Dačić novinarima u Beogradu i dodao da Mladića u Hag prate pripadnici Žandarmerije.

Ministar je dodao i da je avion kojim se Mladić prebacuje u Hag poleteo sa beogradskog aerodroma.

"Na osnovu odluke pravosudnih organa, sa beogradskog aerodroma poleteo je avion u kome se nalazi Ratko Mladić", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je ponovio da vlada "nije kalkulisala" s datumom hapšenja Mladića.

Ministar je naveo i da je žanadarmerija jutros organizovala da  Mladić obiđe grob njegove ćerke Ane, i da su se nakon 40 minuta vratili u zgradu Specijalnog suda.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2011. 18:19
министарко,завршила си ти своје са овим.. надам се да ћеш имати миран остатак живота.. јер савест ти сигурно неће бити мирна..
Utorak 31.05.2011. 19:32
Њихови очеви су без суда масу Срба отерали или на робију или у смрт.Тада су били комунисти.Данас њихова деца тобожњи европејци исто то раде.Што је најгоре тај олош школује децу напољу да иста наставе са"породичним традицијама"када стасују и прођу"курсеве"напољу.
Utorak 31.05.2011. 19:24
Ако је сходно ставу 5. члана 172. Устава Републике Србије предвиђено да судија Уставног суда мора имати минимум 40 година живота и 15 година радног искуства, онда се са правом треба запитати како је могуће да госпођа Маловић са непуне 32 године живота и више него танком професионалном биографијом постане Министар правде?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online