Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.06.2011.
00:43
Blic A

Mladić hoće da mu Srbija plati odbranu

Porodica generala Ratka Mladića preko advokatskog tima uputiće pismeni zahtev Srbiji i Republici Srpskoj da snose troškove odbrane generala Ratka Mladića pred Haškim tribunalom.

Ratko Mladić
 

Mladićev advokat Miloš Šaljić za beogradski “Blic” je izjavio:


- Pitanje finansiranja Mladićeve odbrane, a verovatno i troškove porodice zbog odlaska u posetu optuženom, postavićemo Vladi u Beogradu, pa neka odluči da li treba ili ne da pomaže svojim građanima - kaže Šaljić.


Na primedbu kako haški optuženik može da očekuje da država finansira njegovu odbranu kada se nije dobrovoljno predao, Šaljić je rekao:


- Ni Gotovina se nije predao, pa je za odbranu od Hrvatske dobio 32 miliona evra.


Šaljić dodaje da Darko Mladić u subotu putuje u Holandiju i da će ocu u pritvorskoj jedinici zatvora u Sheveningenu predati spisak potencijalnih branilaca. 

- Mladić bi trebalo da kaže koga sa spiska advokata želi da angažuje. Tim će biti podeljen u tri ekipe. Jednu će činiti tri-četiri branioca koji će biti sa Mladićem u Hagu, o ostale dve ekipe biće u Beogradu i Republici Srpskoj, gde će uzimati izjave svedoka i pripremati ostale potrebne dokaze. U timu će biti advokati iz Srbije i RS koji se pretežno bave krivicom, koji su kao branioci učestvovali u haškim suđenjima i koji poznaju propise i suštinu haških procesa. Među njima će se naći i bar jedan advokat iz inostranstva. Ja ću biti u beogradskom timu i koordiniraću radom advokata u Srbiji i Republici Srpskoj - iznosi Šaljić. 

Prema rečima portparolke Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Nerme Jelačić, pravila haškog suda nalažu da spisak imena svojih advokata Mladić dostavi sekretarijatu Tribunala u roku od 30 dana od dana njegovog prvog pojavljivanja na sudu.

POVEZANE VESTI

Subota 18.06.2011. 10:43
POSLE IZRUCENJA GENERALA, OD STRANE SVOJE DRZAVE, SMESNO JE OCEKIVATI DA TA ISTA SNOSI TROSKOVE NJEGOVE ODBRANE....NORMALNA DRZAVA NIKADA I NIKOME NE IZRUCUJE SVOJE POLITICARE I VOJNIKE......UOPSTE, GRADJANE!!!!!!!!!!!! KAKVA JE DRZAVA SRBIJA, SA TADICEM NA CELU, SVI DOBRO ZNAMO, A I VIDIMO KOLIKO JE CENE U "DEMOKRATSKOM" SVETU.....
Subota 18.06.2011. 20:27
A ako se ne pokaze Srbija pokazace se narod Srbije i Republike Srpske tako sto cemo svi u prije osnovani fond mjesecno uplacivati po markicu ili evro ili mi koji smo u diaspori po 20, 30, 50€ i eto para. NE SMIJEMO ZABORAVITI NASEG GENERALA!!! NIKADA!!! PS: niti Karadzica niti Seselja niti ikoga Srbina koji daje i svoj zivot dokazujuci srpsku nevinost iz proslog rata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online