Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 16.09.2011.
23:08
Vestionline A

Srbi spremni za noć na barikadama

Građani na severu Kosova i Metohije odlučni su da noć provedu na barikadama, koje su postavljene na više punktova. Najveći broj građana okupljen je na barikadama ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Nema odustajanja od blokade puteva
 

Blokade puteva ka tim prelazima ojačane su nakon što je Euleks preuzeo te prelaze i na njih prebacio pripadnike kosovske carine i policije. Građani severa Kosova posuli su šljunak ispred bodljikave žice kojom su snage Kfora i fizički zatvorile prelaze za saobraćaj.

Albanci kamenjem napali Srbe na mostu

 

Grupa Albanaca iz južnog dela Kosovske Mitrovice večeras je gađala kamenjem Srbe koji su izručivali pesak i ojačavali blokade na mostu koji deli severni i južni deo grada, rekli su agenciji Beta očevici.

 

Srbi su, kako tvrde očevici, uzvratili i posle kraćeg sukoba situacija se smirila. Na severnoj strani mosta na Ibru nalaze se policajci kosovske policije i oko 300 Srba.

 

Barikade koje su postavljene pre dva dana na glavnom ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici večeras su dodatno ojačane. Oko 21 sat, četiri šlepera izručila su dodatni teret na severnu stranu mosta.

Na prelazu Brnjak, prepreka od šljunka visoka je nekoliko metara, a na Jarinju je šljunkom blokiran put koji vodi do baze Kfora, iznad prelaza. Na magistralnim putevima, građani održavaju već postojeće barikade, koje bi trebalo da spreče kretanje Kfora.

Putnički saobraćaj se na pojedinim barikadama odvija jednom trakom, dok je u mestu Rudare, na teritoriji opštine Zvečan blokiran ceo put Kosovska Mitrovica-Zvečan.

U mestu Zupče na magistralom putu Kosovska Mitrovica-Ribarići i večeras se nalaze Srbi koji su balvanima blokirali ovaj put.

Na više lokacija na severu Kosova građani su spremni da u svakom trenutku, u slučaju pokušaja pokreta Kfora, teretnim vozilima blokiraju puteve kao što su učnili sinoć u mestu Sočanica kod Leposavića.

POVEZANE VESTI

Petak 16.09.2011. 23:22
Све више се заоштрава ситуација!
Petak 16.09.2011. 23:41
tadica , ministre , poslanike i celu poziciju i opoziciju, treba da bude sramota da oni spavaju u krevetima a ovaj narod dole da drezdi na drvima i na sljunku ! Ako oni nisu spremni da budu tamo onda ne treba ni druge da postavljaju nego da oni koji su placeni za to odu dole i da nesto urade ako su iole sposobni ! nije mi jasno sta sad barikada postizemo ??? ovi ce da prelecu svaki dan , roba i ljudi nece da ulaze a Srba sve manje i koje tu onda na dobitku
Petak 16.09.2011. 23:46
hahaha mislio sam da je ovo srpski portal koliko toliko normalan i jedinstven a ono i ovde pisu ostrascene mozda i placene stranacke budale(mislim na ove sto komentarisu vesti) sa obe strane ! Srbija danas treba da ima samo jednu stranku i da probamo svi zajedno nesto da uradimo a te plave ,zute, crvene. crne bande su sve iste ! Dok trajno ne odu iz politike svi oni koji se njom bave od 1990 nema nama boljitka ! tadic,nikolic,dacic,ceda,kostunica,velja sve je to ista bagra i treba zakonski da im se zabrani bilo kakva politicka i javna aktivnost ! bolje bi bilo za ovu drzavu da ih placa kao penzionere i da ne rade nista nego da svojim radom svi zajedno prave samo narodu gore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online