Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.09.2011.
11:08
Fonet A

Srbi odgovorili Kforu svojim lecima

Građani severa Kosova i Metohije odštampali su letke u kojima traže da se Kfor pridržava Rezolucije 1244. Ova akcija je odgovor na letke koje je juče Kfor izbacio iz helikoptera, a koji su upozoravali građane da su barikade protivzakonite.

Srpski letak za Kforovce kao apel za poštovanje odluka Ujedinjenih nacija

Na lecima koje su delili Srbi, između ostalog, piše da su blokade izraz nezadovoljstva zbog nepoštovanja Rezolicije Ujedinjenih nacija.

"Blokada predstavlja nezadovoljstvo srpskog naroda zbog postavljanja carinika i nepoštovanja Rezolucije 1244 UN. Bolje je braniti se blokadama i barikadama nego oružanim otporom. A, Vi, gospodo iz Kfora, razmislite da li smo u pravu", piše u lecima koje su delili Srbi.

Kfor je u lecima koje je izbacio iz helikoptera naveoda "barikade puteva predstavljaju opasnost za sve u vanrednim situacijama, jer pomoć neće biti u stanju da dopre do onih kojima je potrebna".

Kforov letak Srbima

"U skladu sa rezolucijom 1244 SB UN Kfor je odgovoran za ponovno obezbeđivanje slobode kretanja", piše na lecima.

Noć na barikadama na severu Kosova i Metohije proveo je manji broj građana, a 
na barikadi kod administrativnog prelaza Jarinje sinoć je nastupilo kulturno-umetničko društvo "Kopaonik" iz Leposavića, koje je priredilo jednočasovni program.

Kontakt plus radio javlja da će se kulturni i sportski sadržaji izvoditi svake večere na barikadama. Večeras će biti organizovane sportske aktivnosti na ovoj barikadi, a sutra književno veče.

Građani koji dežuraju na prelazu Jarinje pre dva dana su organizovali kupusijadu, a manifestaciji su prisustvovali ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 11:16
kad fasisti bacaju letke sledi bombardovalje 100%
Utorak 20.09.2011. 12:29
Dali ovo se prihvaca i je razumno... Von Serben aus Kosovo Nach Resolution 1244 SR UN ist Kosovo ein Teil Republik Serbiens… Nach Resolution 1244 SR UN gibt es keine Kosovarische Zoll… Nach Resolution 1244 SR UN gibt es keine Grenzen auf Kosovo… Die Blockade der Straßen… Zeigt die Unzufriedenheit… Des Serbischen Volkes… Gegenüber des Kosovarischen Zoll… Und nicht Beachtung… Der Resolution 1244 des UN Sicherheitsrates… Es ist besser sich zu verteidigen… Mit Blockaden und Barrikaden… Statt mit Waffengewalt…
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online