Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.10.2011.
20:16
Beta A

Gandijevski otpor protiv Šiptara

Odbornici Skupštine opštine Kosovska Mitrovica pozvali su danas građane da ostanu na barikadama i da na miran "gandijevski način odbrane svoje domove i porodice, a time i državnost Srbije na Kosovu i Metohiji".

Mirno u odbranu otadžbine: Srbi na barikadama
 

Oni su na sednici Skupštine opštine osudili, kako se navodi, upotrebu vatrenog oružja Kfora na "goloruki srpski narod" i zatražili od SB UN da obavi nezavisnu istragu. Odbornici su naveli da nikada neće prihvatiti nametanje albanskih institucija, već će se zalagati za jačanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.


Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je na sednici rekao da je situacija na severu Kosova veoma teška, da su pripadnici nemačkog Kfora dobili mehanizaciju za razbijanje barikada koje su postavili lokalni Srbi.


"Međunarodna zajednica će izvršiti dodatni pritisak i najverovatnije će pokušati da uklone barikade koje smo postavili na severu Kosmeta", rekao je Pantić.


Predsednik opštine je kazao da Kfor treba da shvati da Srbi nikada neće prihvatiti da žive u državi u kojoj je Hašim Tači predsednik vlade.

Drašković abolira ubice iz američkog Kfora

Odbornik u SO Marko Jakšić odbacio je na sednici izjave predsednika SPO Vuka Draškovića, da su vojnici Kfora 27. septembra na Jarinju pucali na demonstrante tek nakon što su napadnuti. Jakšić je dodao da takve izjave Draškovića treba da opravdaju reakciju američkih vojnika.


"Američki Kfor je nedodirljiv i oni jedini u svetu imaju pravo da ubijaju i da za to njihovi vojnici ostanu nekažnjeni", rekao je Jakšić i ponovio da je neophodna nezavisna istraga o događajima na Jarinju.


Drašković je u utorak, pozivajući se na podatke iznete na Odboru za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije, kazao da postoji snimak incidenta na Jarinju, da su vlasti slagale narod da je Kfor prvi pucao u demonstrante i da su vojnici Kfora bili napadnuti pre nego što su reagovali.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 20:28
Hrabro do pobede.
Sreda 05.10.2011. 21:08
Ovi ljudi moraju da izdrže do subote kada Kuper odleti iz Beograda sa porukom svojoj šefovici Ketrin Ešton - hrani sina i šalji na vojsku, Srbija se umirit ne može. Onda će da pukne šareni balon 12 oktobra o ulasku u EU. Formiraće se vlada Naconalnog Spasa, pristupiće se Ruskoj Federacji da konačno stanemo za vrat tirjanstvu i domaćim izdajnicima.Na barikadama su oni div junaci koji su 1389 išli za Lazarom u besmrtnost. Dok ne skapa kao pas, Drašković umire svaki dan kada čuje Hag, Obilić je umro jednom i dovijeka živi.
Sreda 05.10.2011. 21:15
to im je i jedino preostalo,gandijevske metode.samo sloga Srbi i pomozite jedni drugima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online