Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Ponedeljak 17.10.2011.
11:13
Srna A

Bend koji ujedinjuje mađarsku omladinu protiv Srbije

Slovenačka državna televizija emitovala je sinoć dokumentarac o mađarskom bendu "Romantično nasilje" i njegovim militantnim obožavaocima, mladim Mađarima, kojiu pozivaju na oružje i nasilje radi obnove velike Mađarske na teritorijama Srbije, Rumunije i Slovačke. Zbog prikazanog filma reagovalo je novosadsko Društvo za očuvanje sećanja na holokaust, najoštrije osđujući ovu reportažu.

"Romantično nasilje" 

"Istovremeno, prikazan je i protest ispred srpske Ambasade u Budimpešti i pominjana avenija i most koji treba da ponesu ime Mikloša Hortija, regenta Mađarske koji je u prošlom veku okupirao nekoliko evropskih zemalja i počinio genocid nad nekoliko evropskih naroda", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Društva Aleksandar Veljić.


Veljić dodaje da je u 70-minutnoj emisiji, koja je prikazana sinoć, slovenačka javnost mogla da vidi atmosferu sa koncerta "Romantičnog nasilja" održanog u julu ove godine u Kanjiži na "Festivalu ujedinjene mađarske omladine u južnom kraju".

 

Pored "Ujedinjene mađarske omladine" u Vojvodini deluje još nekoliko omaladinskih revizionističkih organizacija, među kojima je i "Omladina 64 županije". Pripadnici ove organizacije optuženi su da su odgovorni za nacionalno motivisane napade na Srbe u Temerinu

Prema njegovom mišljenju, TV emisija pod nazivom "Romantično nasilje-mađarski nacionalni rok" nikada neće biti prikazana u Srbiji.

"TV emisija verovatno nikad neće biti emitovana u Srbiji zbog nepisanog pravila da se prećutkuje delatnost mađarskih neonacista. Dužnost nam je zato da pred žrtvama Hortijevog režima još jednom upozorimo da povampireni mađarski nacizam ugrožava evropski mir. Narastajuća plima mađarskog revizionizma teži da ostvari etnički čistu 'veliku Mađarsku'", konstatuje Veljić.

Emisija "Romantično nasilje-mađarski nacionalni rok" na drugom kanalu slovenačke nacionalne televizije emitovana je sinoć u 21.15 časova i nije prenošena putem Interneta zbog autorskih prava, pošto je reč o stranoj produkciji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.10.2011. 11:34
kakve kilave politicare imamo a i diplomatija nam nije bolja, eto, problema. svi mogu da pisaju po nama bez posledica. nije tesko otkriti i pohapsiti zagovornike drzave vojvodine, oni su uzrok ovih kretencina koji mogu samo da rasplamsaju mrznju na severu srbije.
Ponedeljak 17.10.2011. 11:19
Мађарима је после Првог светског рата остављено много, а и сами Срби су доста криви што их нису даље терали, што су се одрекли готово сто хиљада Срба у Барањи, Северној Бачкој, у целом Банату. Због тога, историја ће се морати још који пут понављати...
Ponedeljak 17.10.2011. 11:19
Naravno da javnost u Srbiju neće videti ovako nešto. Naši aktuelni političari su prvi koji prikrivaju naše neprijatalje umesto da sada zahtevaju od stranih sila da se kazne i spreče oni koji šire govor mržnje i pozivaju na nasilje. Moguća je velika Albanija, velika Mađarska ali svima smeta normalna Srbija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online