Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 19.10.2011.
17:17
Vestionline A

Nema dogovora Srba i Kfora

Barikade na magistralnim putevima na severu Kosova i Metohije ostaju, ali će Kforu biti omogućeno snabdevanje njegovih jedinica u tom delu pokrajine, uz kontrolu od strane građana, stav je predsednika četiri opštine sa severa Kosova. Vojnici Kfora postavili uslov da se sloboda kretanja omogući i Euleksu, ali predsednici opština nisu imali ovlašćenje da to prihvate.

Traži se rešenje za barikade i prolazak Kfora
 

Taj stav preneli su danas u Zubinom potoku zameniku komadanta Kfora Johanu Luifu, koji je predstavljao međunarodne snage, na sastanku na kome je traženo rešenje za normalno snabdevanje međunarodnih snaga na severu.

Zvaničnik Kfora, međutim, preneo je Srbima, kako je rekao predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, da se sloboda kretanja mora omogućiti i Euleksu.

Za to, rekao je Ristić, predsednici opština nisu imali ovlašćenje skupština opština, zbog čega danas nije bilo odluke.

Ranije danas, na zajedničkoj sednici skupština opština Zubin Potok, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Leposavić dogovoreno je da barikade ostaju, ali da se Kforu omogući snabdevanje vojnika na prelazima na severu, o čemu su nakon te sednice razgovarali s predstavnicima međunarodne vojne misije.

Srbima na severu, ali i naporima Vlade Srbije u rešavanju kosovskog pitanja podrška je stigla iz Kosovskog okruga, gde za sutra, u Gračanici, najavljuju skup podrške.

Načelnik tog okruga Goran Arsić preneo je da će sutrašnji skup biti protestna šetnja, kojom će Srbi sa centralnog Kosova pružiti podršku sunarodnicima na severu Kosova.

"Takođe, želimo da uputimo poruku međunarodnoj zajednici da podržavamo napore Vlade Srbije u resavanju kosovskog pitanja", rekao je Arsić.
 

Kfor je uklanjanje barikada najavljivao za nedelju, 16. oktobar, a onda i za juče, ali je oba puta akcija odložena, kako bi se postigao dogovor sa predstavnicima Srba da se to obavbi bez upotrebe nasilja.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.10.2011. 19:00
Jel onaj humanitarni, Rusko-Srpski centar u Nisu vec poceo sa radaom?
Sreda 19.10.2011. 19:10
Исти сценарио као у крајини. прво мало попуштај па поново попуштај.... тако се храни кукавице младо па кад добије перје оно ће ојачати па ће напасти србе. ток се зна шта слиједи...
Sreda 19.10.2011. 21:55
negde pročitah: 1.Генерал Немачке војске Алфред Вон Макенсен 1912-1915 "Срби су најбољи војници балкана,опасан и ратоборан народ,храбри борци и поносни људи" 2.Хитлер 1937 "Србе не волим,али их ценим и поштујем јер су храбар народ" 3.Турски султан Сулејман 1495-1566 "не дај Боже да се Срби сложе" 4.Немачки цар Вилхем други у првом светском рату "Дајте ми Српску војску и ја ћу победити овај рат"! 5. Садам Хусени:"Дајте ми 1 000 000 Срба и освојићу свет"! 6.Борис Тадић 2006:"Шта ће нам војска"?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online