Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 23.11.2011.
10:49
Beta A

Šta Evropa želi za Kosmet?

Šef kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da u nastavku pregovora Beograda i Prištine treba da se pokaže da li Evropa zaista želi da se problemi na Kosovu reše sistemski i pravedno.

Milivoje Mihajlović: Svi dogovori samo u skladu sa Ustavom i zakonima
 

"Ovoga puta lopta je u nogama Evrope, ne samo u svetlu 9. decembra, dana kada treba da se odlučuje o daljoj evropskoj perspektivi Srbije, nego da se pokaže da Evropa zaista želi da reši probleme sistemski, pošteno i pravedno", kazao je Mihajlović.

Prema Mihajlovićevim rečima Evropa treba da pokaže da li je spremna na rešavanje problema, ne stavljajući se ni na jednu stranu.

"Mislim pre svega na evropske zemlje koji su partneri Srbije, da li će izvršiti pritisak na Prištinu na se pregovori rasterete dodatnih opterećenja i mogućnosti da Priština napravi neku novu krizu, poput one koja je bila tokom leta, kada su poslali specijalce na sever Kosova", kazao je Mihajlović.

Ocenjujući rezultate pregovora u Briselu, on je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da je dijalog između Beograda i Prištine nastavljen i pokrenut sa mrtve tačke.

On je poručio da Beograd i Srbija neće odstupiti od suštinskih okvira politike prema Kosovu i Metohiji, koja je utemeljena na Ustavu, zakonima i rezoluciji 1244.

Mihajlović je naveo da se dogovori koji su postignuti u Briselu razmatraju u Vladi, analizira se da li su u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, a onda Vlada pronalazi mehanizam kako će ti dogovori da se sprovedu.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 11:08
Класична обмана реториком. Знамо сви да ваша ЕУ коју толико желите, ради за шиптаре. Уосталом признали су независност, осим пар изузетака. Послали су ЕУЛЕКС да буде војно крило и да по договорима које по директиви потписујете спроводи независност. Према томе не лажите више овај народ.
Sreda 23.11.2011. 11:09
Да ли је могуће: овај човек прича да наставак неуставних споразума са шиптарима треба да покаже да ли јевропа жели да се проблем реши системски и праведно?! Да човек падне у несвест од лажи! Па, зар чињеница да је 16 чланица ЕУ признало независну Косову и да Еулекс спроводи дивљи Ахтисаријев план, као целокупна активност Еулекса на Космету - није довољно за доношење закључка о природи јевропе као непотребног умешача у косметско питање?! Да не говоримо сада о Кфору - који је под јурисдикцијом НАТО, а не УН, и који директно помаже Еулексу и шиптарима на успостављању пуне независности Косове! Али, хоћемо да говоримо о томе да досманлијска издајничка власт води нуставне преговоре ...
Sreda 23.11.2011. 11:15
2. ...и чини тешко кривично дело вршења припремних радњи за угрожавање територијалне целовитости државе Србије! Због тога ће, свакако, кад-тад, целокупна ова власт кривично одговарати. Непримењивање устава државе је најтеже кршење, између осталог, основних начела повеље Ун и демократије, у коју се иначе досманлије заклињу. Уосталом, најбољи доказ праве природе свега што досманлијска власт чини на Космету јесте однос Срба на северу Космета и на Космету уопште према тим активностима. Њихов вапај Русији за доделу држављанства директна је оптужба досманлијске власти за издају државних и националних интереса. Не треба никакв други доказ поред овог...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online