Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 27.11.2011.
07:10
Večernje novosti A

Beograd i Priština, u sredu nova runda pregovora

Pregovarački timovi Beograda i Prištine će se sastati u kratkom roku po drugi put, najverovatnije u sredu, pišu "Večernje novosti". Zvanično, datum još nije utvrđen.

Pregovarači: Borislav Stefanović i Edita Tahiri
 

"Nastavićemo tamo gde smo stali", objašnjavaju u zgradi "Justus Lipsijus" šta će biti teme. "Na dnevnom redu će biti regionalna saradnja, učešće Kosova na regionalnim forumima i, naravno, razgovor o primeni do sada postignutih sporazuma. Želimo da se uverimo da će se ono što je dogovoreno sprovoditi i u praksi."

Na stolu će se, kako pišu "Novosti", između predstavnika dva pregovaračka tima naći i vruća tema "integrisanog upravljanja granicama", koja je trenutno i najveći kamen spoticanja u pokušaju da se ostvare dodatni dogovori. Izvori bliski dijalogu ističu da se, u tom smislu, intenzivno traži formula koja bi mogla da zadovolji obe strane.

U Evropskom savetu naglašavaju da je prošlog puta bilo napretka, ali ne u onoj meri koju su očekivali.

Napominje se da je taj napredak neophodan da bi Srbija mogla dalje da napreduje u procesu evropskih integracija i sačuva nade da bi na predstojećem Evropskom savetu, 9. decembra, mogla da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Prema saznanjima lista, zemlje članice, uključujući i Nemačku, spremne su da pristanu na ovaj korak, ali samo pod uslovom da sa sledećeg sastanka pregovaračkih timova Beograda i Prištine stignu vesti koje će ih zadovoljiti.
 

To je i jedan od razloga zbog čega se timovi, koji su se poslednji put videli prošle nedelje, sastaju u tako kratkom roku, u susret evropskom samitu. Drugi razlog je namera da se nadoknadi vreme izgubljeno zbog zastoja u pregovorima u prethodna dva meseca, pišu "Novosti".

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.11.2011. 08:52
почела је убрзана распродаја Србије...
Nedelja 27.11.2011. 08:23
Kolaricu panicu,pletemo se samicu.....U ime koga ovaj patuljak,"politicki div" pregovara,kada nema mandat cak ni onakve Skupstine!
Nedelja 27.11.2011. 12:14
Izdajnicka vlast da bi se dodvorili svojim briselskim gazdama ce po hitnom postupku pristati na sve ultimatume oko siptarske nezavisnosti samo da ih gazde pohvale i dobiju status kandidata za potencijalni posthumni ulaz u EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online