Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.01.2012.
11:18
Beta A

Tribunal: Kod Šešelja može i ginekolog

Međunarodni tribunal u Hagu odobrio je da Vojislava Šešelja u sudskom pritvoru posete i pregledaju lekari-specijalisti iz Srbije koje je on izabrao, uključujući i ginekologa, potvrdila je danas predstavnica suda Nerma Jelačić.

Konačno će ga pregledati srpski lekari: Vojislav Šešelj
 

Šešelja je o tome sinoć obavestio sekretar suda, kazala je Jelačićeva na redovnoj konferenciji za štampu u Hagu, a na optuženom je da organizuje detalje posete.

Među specijalistima koji će posetiti Šešelja je i Paja Momčilov, poslanik SRS u Skupštini Srbije, koji je po profesiji – ginekolog. Po Šešeljevom zahtevu, u timu će biti i Milovan Bojić, Miodrag Vukčević i Zora Naumović, koji su kardiolozi i pulmolozi.

Jelačićeva je precizirala da će srpski lekari Šešelja moći da pregledaju, da imaju uvid u njegovu medicinsku dokumentaciju ukoliko im on to dozvoli i da prenesu svoje mišljenje o njegovom stanju lekarima u pritvoru.

Predstavnica suda ponovila je da Šešelj odbija da dopusti da podaci o njegovom stanju budu objavljeni ili dostavljeni sudijama koji vode proces protiv njega.

Istovremeno, portparolka Tribunala je negirala tvrdnje Srpske radikalne stranke da su lekari u holandskoj bolnici utvrdili da je Šešelj na pogrešan način lečen u pritvoru Tribunala. "Te izjave su apsolutno netačne", kazala je Jelačićeva, naglašavajući da dva Šešeljeva kratka boravka u bolnici prošle nedelje "nisu bili urgentna mera, već mera predostrožnosti".

"Doktori su utvrdili da nije bilo potrebno da on ostane u bolnici i zato je nakon nekoliko sati vraćen u pritvor".

Za 8. februar, pred Tribunalom je danas zakazana rasprava o stanju u
postupku protiv Šešelja, na kojoj će biti razmatrano i njegovo zdravstveno stanje.

Pretresno veće Žana Kloda Antonetija  je, zakazujući raspravu, naznačilo da je "zabrinuto" zbog bolesti Šešelja. Veće je nedavno naložilo da Šešelja pregleda ruski
pulmolog Sergej Avdejev – koji ga je, na njegov zahtev, pregledao prošle godine – ali je Avdejev odgovorio da to ne može učiniti u roku od mesec dana.

Sudski sekretarijat trenutno traži drugog ruskog specijalistu koji bi
mogao pregledati Šešelja.

Funkcioner SRS-a Nemanja Šarović rekao jedanas za Radioteleviziju B92 da je to radikalima potvrđeno sinoć i istakao da je Šešelj "maltretiran 15 dana".

Inače, juče je tim lekara na čelu sa Milovanom Bojićem upozorio da je zdravstveno stanje Vojislava Šešelja sve gore i apelovao na Haški tribunal da im dozvoli da pregledaju lidera Srpske radikalne stranke.

Šešeljeva supruga Jadranka Šešelj rekla je u direktnom telefonskom uključenju za tu televiziju da je predsednik SRS-a dva puta operisan u četiri dana i da mu je život bio "na ivici".

"Dozvolom da dođu srpski lekari Haški tribunal je pokazao malo dobre volje da se njegovo zdravstveno stanje popravi", rekla je Jadranka Šešelj i dodala da se prošle i pretprošle sedmice "odvijala prava drama" kad je reč o zdravstvenom stanju njenog muža.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online