Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 08.02.2012.
06:02
Alo A

Dušan Petrović kandidat za premijera?

Dušan Petrović je za sada najozbiljniji kandidat Demokratske stranke za budućeg premijera! Kako "Alo!" saznaje u vrhu ove partije, na poslednjem zasedanju Predsedništva DS-a, ime aktuelnog ministra poljoprivrede i potpredsednika stranke više puta je pominjano u svojstvu mandatara buduće vlade.

Visoka pozicija u stranci donosi mu premijersko mesto: Dušan Petrović
 

Ni sam Petrović, za koga se zna da se visoko kotira u stranci i da je jedan od najbližih ljudi i čovek od poverenja predsednika Srbije Borisa Tadića, kako tvrde upućeni, nije gadljiv na ovu funkciju.
 

- Dušan Petrović je dugo u stranci, godinama je bio i zamenik predsednika i obavljao najrazličitije nepopularne poslove. Prihvatio se i resora poljoprivrede u rekonstruisanoj vladi, što je generalno bio vruć krompir. Zbog svega toga, pre svega zbog lojalnosti stranci i njenom predsedniku, jasno je vrhuški DS-a stavio do znanja da očekuje da u ovom izbornom krugu ne bude preskočen - objašnjava izvor lista blizak Petroviću.
 

Istovremeno, doduše nešto tiše, kao moguć kandidat za naslednika Mirka Cvetkovića pominje se i Božidar Đelić. Naime, kredibilitet bivšeg potpredsednika vlade za evrointegracije znatno je porastao nakon što je održao obećanje i 9. decembra podneo ostavku, jer Srbija nije dobila kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji. Posle ove odluke, Đelić je počeo mnogo bolje da se kotira u stranci, ali i među građanima, a simptomatično je i to što se nakon odlaska s funkcije uključio u kampanju demokrata i počeo da obilazi Srbiju.

Ipak, ruku na srce, Đelić se u sličnoj poziciji nalazio još 2007. godine, kada je bio i zvaničan kandidat DS-a za ovo mesto. Tada je poručio da mu je "san da bude premijer Srbije kada budemo ulazili u EU". Međutim, kako je jedan od uslova Demokratske stranke Srbije tada bio da ovo mesto pripadne Vojislavu Koštunici, Đelić se zadovoljio mestom potpredsednika.
 

Mediji su nedavno spekulisali i da bi Demokratska stranka za mandatara buduće vlade mogla da predloži aktuelnog ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kao i njegovog kolegu iz resora rada i socijalne politike Rasima Ljajića.
 

Izvesno je da su svoje pretenzije ka ovoj funkciji javno izneli lider URS-a Mlađan Dinkić, kao i prvi čovek SPS-a i prvi zamenik aktuelnog premijera Ivica Dačić. Svoju kandidaturu najavio je i lider naprednjaka Tomislav Nikolić, dok su iz DSS-a poručili da su spremni da predlože svog lidera Vojislava Koštunicu.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2012. 07:37
Oni nas stvarno urnebesno zasmejavaju! Ovaj grdji od Cvetka i Zivka zajedno...xaxa..
Sreda 08.02.2012. 08:02
AUU!!Tek onda smo nadrljali.Stipe Mesic je unistio SFRJ a OVAJ ce Srbiju.
Sreda 08.02.2012. 09:40
Aко се нема ништа боље, ни ово чудо нам не треба; не треба поготово због реченице: ''....lojalnosti stranci i njenom predsedniku...''. А председник је деспот Борис I; и не говори се бадава да је у Србији на сцени партиодеспотија, ал' не знам зашто то овај народ подржава учествујући у бирању деспота заокружујући му странку.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online